Adanahabermerkezi.com 

İddiaya göre aralarında Adana'nın da bulunduğu tüm Büyükşehirlerde Su ve Kanalizasyon İdareleri'nin yönetimleri, Büyükşehirler'den alınarak Devlet Su İşlerine (DSİ) bağlanacak. Böylece Belediyelerin büyük ölçüde nakit akışının sağlandığı ASKİ gibi idarelerin yönetimi DSİ'ye geçecek.

PARA AKIŞI DSİ'YE GEÇECEK

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) de DSİ'ye bağlanacak ve tüm hizmetlerini DSİ çatısı altında yürütecek. Dolayısıyla fatura bedelleri de DSİ'ye yatmış olacak. Hükümet bu uygulamayla muhalefetin kazandığı Büyükşehirlerde Başkanın nakit akışını keserek elini kolunu bağlamayı amaçlıyor.

CUMHUR İTTİFAKI SÜRSÜN DİYE "SÖZLÜ MÜ?"

İddialar arasında yer alan "DSİ Bölge Müdürlüğüne kimin atanacağı" konusu ise oldukça traji komik. 23 Haziran seçimlerinden sonra uygulamaya konacağı öne sürülen düşünce gerçekleşirse DSİ Bölge Müdürlüğü'ne Cumhur ittifakının sürmesi adına Hüseyin Sözlü'nün atanacağı iddia ediliyor. Ankara'da AK Parti kulislerinde konuşulan "Su ve Kanalizasyon İdarelerinin DSİ'ye bağlanması" konusunun, iddianın ötesine geçip geçmeyeceği 23 Haziran sonrasında netleşecek.