Konuyla ilgili açıklama gönderen Gençlik Spor İl Müdürlüğü yaptığını tüm çıplaklığıyla kabul ederkenaradan 23 gün geçmesine rağmen neden yanıt veremediğini ise bir türlü açıklayamadı. İşte Gençliksporun açıklamasının tamamı;

"Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) 30 Mart 2017 Perşembe günü "Baykal'ın toplantısında salon krizi" başlığı ile servis ettiği haberde,CHP Adana İl Başkanlığı'nca düzenlenecek ve Antalya Milletvekili Sayın Deniz Baykal'ın da katılacağı toplantı için salon krizi ortaya çıktığı iddia edilmiştir.

Kamuoyunu doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze söz konusu başvuru CHP Adana İl Başkanlığı'nca  11 Nisan 2017 tarihini için yapmıştır. Haberde iddia edildiği gibi 7 Nisan 2017 tarihini içeren bir başvuru yoktur. Ayrıca söz konusu başvuruyla ilgili henüz olumlu ve olumsuz bir değerlendirme yapılmamıştır.

Haberi hazırlayan Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) CHP Adana İl Başkanlığı yetkililerinin ortaya attığı iddiaları,Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinden doğrulatılmamış olması nedeniyle kamuoyunu yanlış bilgilendiren tek taraflı bir habere imza atmıştır.

Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını esas alan Basın Meslek ilkelerini adeta hiçe sayarak hazırlanan söz konusu haberi kamuoyunun takdirine sunuyoruz."