Yüreğir Belediyesi ile kira sözleşmesi olan işletme sorumlusu tebligat yapılmadan dozerlerin alana girmesine tepkiliydi.  Yavuzlar Mahallesi  Güney köprü inşaatının devam ettiği  alana kısa sürede Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Murat Cevheribucak, Yüreğir Belediyesi yetkilileri, zabıta ve polis geldi.

Büyükşehir Belediyesi Meclisbaşkanvekili Murat Cevheribucak ÇukurovaTürk Tv ekibine yaptığı açıklamada, yıkılması için dozerlerin gönderildiği alanın 2012 yılından beri yol olarak göründüğünü ve herhangi bir tebligata gerek olmadığını söyledi. Yüreğir Belediyesinin alanı işletmeye tahsis ettiği şeklindeki soruya ise “Tahsisin tahsisi olmaz” diyen Cevheribucak, köprünün 15 Şubat’a bitirileceği iddiasında bulundu. Cevheribucak ayrıca Devlet Bahçeli Köprüsünün seçime kadar en az 1 şeridinin aktif hale geleceğini savladı.

Bu arada Büyükşehir, Yüreğir ve işletme sahibinin uzun süren görüşmeleri sonunda yolun geçeceği alanda yıkımın kontrollü olarak yapılması kararlaştırıldı.  Büyükşehir Belediyesi Meclisbaşkanvekili Murat Cevheribucak Köprünün 15 Şubat tarihine kadar 5 ay gibi bir sürede bitirileceğini aktarırken, Devlet Bahçeli köprüsünün ise neden seçime kadar tam olarak bitirilemeyeceğini  açıklamaması merak konusu oldu.

Adanalı ise Yavuzlar Mahallesi Güney köprüsü inşaatının, 5 ayda bitirileceği iddia edildiği bir dönemde,  Devlet Bahçeli köprüsünün neden 4 yılda bitirilemediğinin sorusunun yanıtını merak ediyor.