Yıllardır atıl durumda bulunan Adana Galleria Alışveriş Merkezi'nin yıkılacağı ve 62 dönüm alan üzerine içerisinde alışveriş merkezinin de bulunacağı modern bir kompleksin yapılacağı açıklandı. Babuka Mimarlık firması tarafından çizimi gerçekleştirilen projede işyeri ve konutların yanı sıra modern bir alışveriş merkezi ile Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir kongre merkezi de inşa edilecek.

Toplam 733 bağımsız bölümden oluşan merkez Adana'nın en önemli lokasyonunda yer alıyor. Yeni projeyle ile ilgili ilk önemli adım geçtiğimiz günlerde atıldı ve Büyükşehir Belediyesi Galleria Alışveriş Merkezi'nin içerisine projenin görsellerinin de sunulduğu bir ofis açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün programı nedeniyle katılamadığı açılış törenine alışveriş merkezinde dükkanları bulunan işyeri sahipleri davet edildi. Burada işyeri sahiplerine bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Sanayi ve Konut Projeleri Koordinatörü Bektaş Avcı, bir yıl içerisinde çalışmaların tamamlanacağını, üç yıl içerisinde de sadece bölgenin değil Türkiye'nin önemli lokasyonları arasında yer alan bölgenin modern hale geleceğini söyledi.

Toplam inşaat alanı 62 bin metrekare olan alışveriş merkeziyle ilgili çıkan ve resmileşen haberlerin ardından dükkan fiyatları artış gösterdi. Dükkan sahipleri ise alınacak her türlü karara destek vereceklerini ve bölgenin bir an önce yeni haline kavuşmasını beklediklerini söyledi.