​​​​​​Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Vali Mahmut Demirtaş ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, protokol imza töreninde yaptıkları açıklamada, imzalanan protokolle Adana'nın hem yeni bir kent meydanına hem de Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılacak olan üç okula sahip olacağından dolayı hayli mutlu olduklarını belirtmişlerdi.

ADANAHABERMERKEZİ.COM 1 MART 2019 TARİHİNDE UYARMIŞTI

Okulun ilk yapıldığında inşaatında da çalışmış olan Editörümüz Murat Berhun, Bakan Selçuk, Vali Demirtaş ve Belediye yetkililerinin olduğu protokol imza töreninin basın bülteninde "Meryem Abdurrahim Gizer" okulunun yerine yapılacak 3 okuldan herhangi birine daha önce bu okulu kazandıran hayırsever "Meryem Abdurrahim Gizer" isminin verileceğine yönelik bilgi verilmediğine dikkat çekmiş ve mutlaka yeni yapılacak okulların birine "Hayırseverin kemiklrinin sızlatılmaması " için aynı ismin verilmesi gerektiğini aktarmıştı. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ GİZER AİLESİNİN TALEBİNİ KABUL ETTİ

Bugün toplanan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Meryem-Abdurrahim Gizer'in çocuklarının anne ve babalarının adını taşıyan ve yıkılacak olan okulun yerine yapılacak 3 okuldan uygun olan 1 okula yine hayırsever "Meryem-Abdurrahim Gizer" adının verilmesi talebini görüştü. Meclise gelen teklif tüm partilerin meclis üyelerince kabul edildi. Böylece hayırsever Meryem-Abdurrahim Gizer'in adı yaşatılmaya devam edecek.