ADOFO Başkanı Yüce, Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası Çok Amaçlı Salonu’nda üyeleriyle yaptığı istişare toplantısında, sorunlarını masaya yatırarak, çözüm konusunda görüşlerini aldı. Başkan Yüce, toplantı salonu ve sorunlarının çözümü konusunda kendilerine her zaman büyük destek veren TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’a da üyeleri huzurunda teşekkür etti.

Yüce, toplantıya katılarak kendilerine destek veren üyelerine teşekkür ederken, mesleki sorunlarının başında fiyat dengesizliği, vitrine asılan afişler, düğün salonları, kalfalık ve ustalık belgeleri, aidatlar ve fiyat listeleri, promosyonlar, muhasebe ücretleri, üye olmayanların kayıt altına alınması, fiyat konusundaki tutarsızlıklar, bağış konusunda duyarlılık geldiğini söyledi.

Yüce, ayrıca düğün ve nişan törenleri ile dış mekân çekimlerinde korsan fotoğrafçılığı önlemek için yaklaşık 200 kişi olan üyelerine, ad ve unvanlarının yazılı bulunduğu tanıtım kartı yaptırdıklarını açıkladı.

Fotoğrafçılık sektörünün sorunlarına çözüm anlamında, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak adına, başta Adana Valiliği,  Büyükşehir Belediyesi, Maliye,  ilçe belediyeleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek, çözüm konusunda destek istediklerini de anlatan Yüce şöyle dedi:

“Ben de işyerimde işçi çalıştırıyorum. Sigortasını yatırıyorum, vergisini ödüyorum. Kayıtlı tüm esnaf arkadaşlarımız da öyle. Odamıza kayıtlı olmayıp, kayıt dışı çalışanlar gerek dış çekim, gerekse düğün nişan çekimleri yapıyor.  Bu durum kayıtlı arkadaşlarımızın emeğine haksızlıktır. Biz de oda olarak belli dönemlerde denetim yapıyoruz. Odamıza bağlı olmayanları kayıt altına almaya çalışıyoruz. Bizim, dükkân kirası veren, personel çalıştıran ve vergisini ödeyen esnafımız sıkıntılar yaşarken, boynuna bir makine takıp fotoğrafçılık yapanları aramızdan uzaklaştırmak zorundayız. Bunun için de askılık tanıtım kartı yaptırdık. Yaka kartı olmayana cezai müeyyide uygulanacak. Korsan fotoğrafçılara karşı da gerek vergi dairesinden, gerekse belediye zabıtasından destek istedik. Özellikle dış mekân çekimlerindeki fotoğrafçılar bundan sonra daha sık denetlenecek. Korsan çalışanlara engel olunsun istiyoruz” dedi