Medyanın karşı karşıya bulunduğu sorunları yerinde dinlemek ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla ziyaretlerini sürdüren Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), İlkhaber Gazetesi yetkilileri ve çalışanlarıyla görüştü.  Adana’daki yerel medyanın içerisinde bulunduğu sıkıntıları aşmak amacıyla yapılması gereken çalışmaların konuşulduğu ziyarette, yerel gazetelerin iş ve güçbirliği yapmasının önemi üzerinde duruldu.

İlkhaber Gazetesi’nden Veysel Arslan, gazete yazarı M.Zeki  Uyanık,  Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Süreyya Üri, Teknik Sorumlu Teyfik Dinçkalmış ve gazete çalışanlarıyla  sohbet  eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyeleri, mesleki saygınlığın artırılması için çaba harcadıklarını dile getirdiler.  Adana’da yerel gazete sayısının fazla olduğunu, bunun  bir yandan ekonomik sıkıntıları katmerleştirirken, bir yandan da itibar ve güven kaybına  yol açtığını vurgulayan Veysel Arslan, “Sıkıntıların aşılabilmesi için; ister sahipleri, ister Basın İlan Kurumu tarafından olsun Adana’da artık yerel gazetelerin birleştirilmesi kaçınılmazdır.  Adana’da yerel gazetelerin sayısı 6’ya, bilemediniz 7’ye indirilmeli, her birinin başına mesleğini iyi bilen bir tepe yöneticisi getirilmeli, işine müdahale edilmemeli, gazetelerde de gerçek gazeteciler çalıştırılmalıdır. Bu sağlandığı takdirde gazeteler itibar, gazeteciler saygınlık kazanacaktır. Medya kamuoyu adına  doğru ve güzel işler yapınca,  yerel yönetimler ve bürokratlar da daha çok ç alışmak ve nitelikli hizmet için çaba harcayacaklardır. Bunun da, kentimize, bölge insanımıza ve ülkemize  olumlu yansımaları olacaktır” diye konuştu.

SOSYAL ETKİNLİK İSTEĞİ

ÇGC’nin Adana’da medya mensupları için önemli bir sosyal kuruluş olduğuna dikkat çeken İlkhaber Gazetesi çalışanları da, “Basın Özendirme Yarışması”nın daha cazip hale getirilmesi için önerilerini dile getirirken, dayanışma ve kaynaşma bakımından çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenmesi konusundaki düşüncelerini  ifade ettiler, meslek içi eğitim çalışmalarının önemine  vurgu yaptılar.

Yerel bazda medyanın içerisinde bulunduğu sıkıntıyı aşabilmesi için ÇGC yönetimi olarak çaba harcadıklarını belirten Başkan Cafer Esendemir  de, birlik, beraberlik, dayanışma,  karşılıklı anlayış ve hoşgörü ile her güçlüğün üstesinden gelebileceklerine inandığını söyledi.

ÇGC’nin sadece başkan ve yönetim kurulunun değil, tüm üyelerin sosyal bir kuruluşu olduğuna vurgu yapan Esendemir, şöyle konuştu:
“Her adımımızı bu bilinç içerisinde atıyor ve hizmet vermeye çalışıyoruz. Üyelerimizin de bu anlayışla kendi kurumlarının yanında olmasını bekliyoruz.  İyi niyetli, yapıcı her türlü öneri ve eleştiriye açık olduğumuzu, bunları dikkate alacağımızı samimiyetle belirtmek istiyorum. ÇGC’nin kurumsal kimliğini zedeleyici, önyargılı  iddialar,  bizi doğru bildiklerimizi yapmaktan alıkoymayacaktır.  ÇGC olarak  meslek etiğinin korunması ve hizmet çıtasının daha yukarılara taşınması için çalışmalarımız devam edecektir.”