Gaziantep'in Yöresel Lezzetleri
Ülkemizdeki her şehir doğal güzellikleri, kültürü ve tarihi yerleri kadar kendine has yöresel lezzetleri ile de dikkat çeker. Yöresel lezzetler her yöreye göre değişir. Damak tadına ve değişik yemekleri tatmaya meraklı kişiler, gittikleri şehirlerde özellikle nerelerde, ne yenir mutlaka gitmeden araştırır. Her yörenin kendine has yemekleri olduğu gibi, aynı yemeği farklı yörelerde farklı lezzetlerde tatmak da mümkündür. Bazı yörelerin et yemekleri, bazı yörelerin deniz ürünleri bazı yörelerin de sebze yemekleri çok daha meşhurdur. Hatta kimi yöre birçoğunu aynı anda sunabilir.
En çok ziyaret edilen şehirlerden biri olan Antep artık ülkemizin değil neredeyse tüm dünyanın beğenisini kazanmış bir mutfağa sahip olması ile bilinir. Türkiye’nin en zengin mutfakları arasında yer alan Gaziantep mutfağı, yöresel lezzetleri ve nefis tatlılarıyla dünya çapında bir üne sahip. Antep denildiğinde ilk akla gelen lezzetler arasında kebap ve lahmacun başta geliyor. Kazan kebabı, sarımsak kebabı, soğan kebabı, Cağırtlak kebabı bunlar arasında en bilinenleri.
 
İlk akla gelen tatlı ise antep baklavası. Baklavanın yanı sıra burma kadayıf, Antep fıstığı tatlısı gibi şerbetli tatlılar da tatlı severlerin mutlaka tatması gereken tatlılar arasında yer alıyor.
 
Antep’in daha birçok yöresel yemeği var. Ekşili taraklık, yufkalı paça, kazan kebabı, çir yahnisi, mardındella, hızmalı patlıcan musakka, frank kebabı, bamya kebabı, simit kebabı, terbiyeli tike kebabı ve saymaya değer birçok yemeğe sahiptir.
 
Gaziantep’ in yöresel köy kahvaltılarını denemeden Antep’ten ayrılmamak gerek.  Kahvaltı menüsünde dikkat çekecek bir yiyecek kekiği andıran zahter adlı bitkidir. Kahvaltıda sıcak ekmeği önce zeytinyağına ardından da zahtere bandırıp yemenin tadına doyum olmaz. Gaziantep lezzetleri denilince akla gelenlerden biri diğeri de katmer. Bol Antep fıstığıyla hazırlanan bu nefis tatlıyı sabahları sıcak çay eşliğinde yenebilir.
 
Antep fıstığını da unutmamak gerek. Lezzetine yerken doyulamayan antep fıstığı, ilk fıstık işletmeleri Gaziantep’de kurulduğu için bu şehirden adını almıştır.  
 Gaziantep’e gidemeyenlerin bu lezzetleri tadamadığı için üzülmelerine  hiç gerek yok. Gaziantep’in yöresel lezzetlerine meşhur Antep baklavasına, Antep fıstığına ve diğer birçok lezzetine gurmemarket.com’u ziyaret ederek ve istenilen ürünü sipariş ederek ulaşmak oldukça kolay. Organik ev yapımı reçel, domates ve biber salçası, nar ekşisi, antep fıstığı, kuru meyve gibi çeşitli yöresel ürünler, organik ürünler, saç  cilt ve yüz için kullanılabilecek kişisel bakım ürünleri uygun fiyatlarla gurmemarket.com internet sitesinde sizleri bekliyor. Fiyatları ve ürünleri inceledikten sonra, online sipariş verebilir, indirimli kampanya fiyatı ile satın alabilirsiniz.