İlk olarak Atatürk Parkında düzenlenen törene, Vali Mahmut Demirtaş, 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve mülki erkân, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Törende, Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulup, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okundu ve Türk Bayrağı göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Coşkun Adaber, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitleri saygı ile andıklarını söyledi. Atatürk parkında düzenlenen tören, bir Gazi ve öğrencilerin şiirler okumasıyla son buldu.

Daha sonra Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri tarafından sırasıyla, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri, Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi ve Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi ziyaret edilerek, şehitler, yaşayan ve ebediyete intikal eden gaziler minnet, şükran ve rahmetle anılarak, dernek üyelerinin Gaziler Günü’nü kutlandı.