Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 de Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gün olması nedeniyle her yıl kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü için Adana'da da tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı önündeki törende Adana Valisi İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ve dernekler çelenk koydu. Çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Emekli Binbaşı Tamer Uman yaptığı konuşmada, bu müstesna günün canını aziz vatan için adayan kahramanların günü olduğunu ifade ederek, "Siz yiğit gaziler Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan temsilcileri, Cumhuriyetin yılmaz bekçilerisiniz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması için gerekirse canımızı veririz. Hainler ülkemizin güzide kurumlarını hedef almaktadır. Ancak biz buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Törene gaziler yoğun ilgi gösterdi. Bazı gaziler törene torunlarını da getirdi. Adana Valisi İlhan Atış, ellerinde Türk bayraklarıyla törende hazır bulunan gazi torunlarını sevdi. Hayatta olmayan gazilerin yerine onların çocukları ve torunları törene katıldı.