Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’ndeki sempozyumda CENGA Genel Koordinatörü Gülbihan Bestelci, kulüp çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Akay: “100 Öğrenciye Staj, 20 Mezun Öğrenciye de İş İmkânı Yarattı.”

Daha sonra kürsüye gelen ÇÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve kulübün danışman hocası Doç. Dr. Fatih Akay yaptığı konuşmada, 2016 yılında kurulan CENGA öğrenci topluluğunun bu güne kadar düzenlediği etkinliklerle yaklaşık 100 öğrenciye staj, 20 mezun öğrenciye de iş imkânı yarattığını söyledi.

Sempozyumların artarak devam edeceğini de ifade eden Doç. Dr. Akay, amaçlarının geleceğin bilgisayar mühendislerinin bilgi sahibi olmalarının yanı sıra, firmalarla öğrenciler arasında işbirliği oluşturmak ve staj kontenjanı imkânı sağlayarak üniversite sanayi işbirliğini yapmaya çalışmak olduğunu ifade etti.

“Bilgisayar Mühendisliğinde Yükselen Trendler ve Arge” hakkında sekiz konuşmacının yer aldığı etkinlik, karşılıklı soruların cevaplanmasının ardından birlikte anı fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.