Çukurova Üniversitesi’ne bu yıl kayıt yaptıran İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi’nde baret taktı. Baret takma töreni 1. Öğrenim ve 2. Öğrenim öğrencileri için olmak üzere gündüz ve akşam saatlerinde yapıldı. Törende İMO Adana Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Genç- İMO üyeleri, üniversiteye yeni başlayan arkadaşlarıyla kaynaştı.

Öğrencilere yönelik ilk konuşmayı yapan İMO Adana Şube Başkanı H.Çağdaş Kaya, “Sizler şu anda aynı zamanda geleceğinizi belirleyen günlerin başlangıcındasınız, bugünden itibaren bilginize, donanımınıza, değerlerinize her katkı ufkunuzu açacak ve sizi geleceğe hazırlayacaktır” dedi.

Ülkemizdeki üniversite ve inşaat mühendisliği bölümü sayısının fazlalığı nedeniyle her yıl binlerce öğrencinin kaydolması ve dolayısıyla çok sayıda inşaat mühendisinin mezun olup mesleğe adım atmasının başlı başına zorluklardan birini oluşturduğunu ifade eden Kaya, “Geleceğin mühendisleri olarak sizlerin bilimsel ve teknik yeterlilik kazanması,  analiz etme ve senteze ulaşma becerinizi geliştirmeniz,  öğrenmeye hevesli sorgulayıcı bir özelliğe sahip olmanız önem teşkil etmektedir. Bunun bilincinde olarak kendinizi geliştirecek adımlar atmanızı temenni ederek, sizlere eğitim hayatınızda başarılar dilerim” diye konuştu.

İMO’NUN ÖNEMİ VURGULANDI
Çukurova Üniversitesi Geoteknik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Laman ise öğrencileri sahiplenen İMO Yönetim Kuruluna teşekkür etti. Laman, İMO’nun çalışmalarını saygıyla karşıladıklarını ve destek verdiklerini belirterek, öğrencileri İMO çatısı altında birleşmeye çağırdı.

İMO Onur Kurulu Üyesi Abdullah Bakır da mesleğe ilk adımını atan öğrencilerin mutluluğunu paylaştı. İnşaat mühendisliğinin bir uygarlık mesleği olduğunu ifade eden Bakır, “İnşaat mühendisliği gurur verici bir meslektir. İyi bir mühendis adayı olarak okullarınızdan mezun olmanızı diliyorum” dedi.

Genç-İMO Çukurova Üniversitesi Temsilcisi Mizgin Bektaş ise çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı. İMO yönetiminin desteklerinden dolayı teşekkür eden Bektaş, Genç- İMO’nun çalışma yöntemlerini de anlattı.

Törende ayrıca İMO Adana Şube geçmiş dönem başkanları Sedat Doğan ve Hasan Aksungur ile Yönetim Kurulu Üyesi A. Berdan Dinçyürek, Genç-İMO sınıf temsilcileri ve yeni öğrencilerden Yasin Solak, Enes Bağçeci, Vahide Yetkin, Umut Baran Ası ve Alican Kayalar da birer konuşma yaptı.  

BARET SEVİNCİ
Konuşmaların ardından öğrenciler baret taktı, İMO yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Baret takma törenine İMO Denetleme Kurulu Başkanı Nebil Yengüner, İMO Yönetim Kurulu Üyeleri Suphi Civelek, Hıdır Çak, Leyla Tan, Duygu Argunşah ve çok sayıda öğrenci de katıldı.