Atölyede matematik materyalleri üreten, bu bilim dalına farklı açılardan yaklaşmayı öğrenen öğrenciler, değişik tipte zeka oyunları oynuyor ve yeni tasarımlar yapıyor. Okulda ayrıca First In Math adındaki uluslararası bir matematik sitesine online bağlanan ve yeryüzündeki yaşıtlarıyla matematik konusunda iletişime giren öğrenciler, Ekinfen Matematik Kulübü’nde de Matematik Olimpiyatları’na hazırlanıyor.

Atölyede ayrıca ünlü matematikçilerin hayatlarıyla ilgili bilgi alan öğrenciler, bir süre önce Ekinfen Okulları’nda kutlanan Dünya Pi Günü’yle ilgili programın tamamını tasarlayarak, bu konudaki yeteneklerini sergileme şansı buldu. Ekinfen Matematik öğretmenleri Servin Avşar, Hatice Kuyluk, Yalçın Eken ve Ümit Ünal’ın gözetiminde ve eğitmenliğinde matematiksel zekalarını sergileme ve geliştirme olanağı bulan öğrenciler, bu bilim dalındaki yaratıcılıklarını artırarak yeteneklerini uygulamayla geliştiriyor.

ÇOK ZEKİ ÇOCUKLAR VAR

Ekinfen Genel Müdürü Mahmut Reyhanioğlu, 2.. ve 7. sınıflarlar arası öğrencilerden oluşan matematik atölyesindeki sınıfların 18-20’şer kişilik gruplardan meydana geldiğini kaydederek, matematik atölyesindeki çocukların zekaları karşısında zaman zaman şaşkınlık yaşadığını, Ekinfen’de bu yeteneklerini olabildiğince geliştirme şansı bulan öğrencilerin geleceğin bilim insanları olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

FIRST IN MATH

Ekinfen öğrencileri aynı zamanda ABD’de kurulan ve uluslararası matematik sitesi olarak da adlandırılabilecek First in Math’e online bağlanıyor. Bu sitede her öğrencinin hesabı var ve öğrenciler burada hızlı işlem yapmayı, eğlenerek matematik problemleri çözmeyi öğreniyor. Sitede dünya genelindeki matematik tutkunu yaşıtlarıyla hem rekabet etme hem de etkileşime girme şansı bulan öğrenciler, yeryüzünde bu konuda gelinen noktayı da takip edebiliyor. First In Math’te 1. sınıftan 9. sınıfa kadar öğrenciler hesap açabiliyor.

EKİNFEN MATEMATİK KULÜBÜ

Ekinfen’de ayrıca Ekinfen Matematik Kulübü de mevcut. 5., 6. ve 7. sınıftan öğrencilerin yer aldığı kulübe girebilmek için sınav yapılıyor. Başarılı olanlar kulübe dahil ediliyor. Bu kulüpte öğrenciler Matematik Olimpiyatları’na hazırlanıyor.