Eğitim-Öğretim Yılı’nın sonlarına yaklaşıldığı bugünlerde bir çok eğitim yuvasında hareketli günler yaşanıyor. Okuma bayramları, kermesler, sergiler ve Bilim Fuarı etkinlikleri, öğrencilere stres atma, yoğun ve yorucu bir eğitim döneminin ardından yaza ‘MERHABA’ deme fırsatı sunuyor. 

Adana’nın güzide eğitim yuvalarından biri olan TOKİ Şehit Ozan Onur İlgen Anadolu Lisesi’nde hafta sonunda Tübitak Bilim Fuarı heyecanı yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Tübitak Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı arasında imzalanan işbirliğij protokolü çerçevesinde düzenlenen Bilim Fuarı’nda öğrenciler, yaptıkları bilimsel çalışmaları sergileme imkanı buldu.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak bir protokol imzalayarak okullarda Bilim Fuarları düzenlenmesine imkan sağlarken, öğrenciler de kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular ve sorunlar üzerinde araştırmalar yapıp, bu araştırmalarının sonuçlarını yarışma duygusu olmadan sergileme imkanı buldu.

Fuarın, proje yürütücülüğünü üstlenen Coğrafya Öğretmeni Murat ÇOKSEYREK, Öğrencilerin merak ettikleri sorulara bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak cevap bulduklarını, hayal ederek tasarladıkları ürünleri fuarda sergilediklerini belirtti. Bilimsel gelişmenin “MERAK DUYMAK” Ve “HAYAL ETMEK” ile başladığını belirterek; “Öğrencilerimiz Bilim dünyasına bugün büyük bir adım atarak girmişlerdir. Onlar ile ne kadar onur duysak azdır” dedi.

Fuarda, öğrencilerin gözlerindeki ışıltıya ve mutluluğa tanık olmanın heyecanı içerisinde olduğunu belirten projenin yürütücüsü olan Murat Çokseyrek, üretmenin, bir şeyler ortaya koymanın özgüveniyle ülkemizi aydınlık yarınlara bilimin ışığında yürüyen gençlerin taşıyacağını belirtti.

TOKİ Şehit Ozan Onur İlgen Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Murat Çokseyrek, okulun son 3 yıldan bu yana ortaöğretim öğrencileri arasında Sosyoloji, Coğrafya ve Tarih dallarında düzenlenen Proje Yarışmalarında bölge finaline kaldığını, Coğrafya dalında bölge birinciliği kazandığını belirterek, bilimsel proje üretme konusunda ‘Marka Okul’ olmaya aday olduklarını belirtti.