İş Kadınları Derneği’nin (İŞKAD) Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi tarafından desteklenen “Geleceğin Lider Kadınları-Ulusal Genç Kadın Girişimciliği” zirvesi kapsamında atölye çalışmaları ve çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.
Adana Anemon Otel’de Türkiye’nin 81 kentinden Adana’ya gelen genç girişimciler ve lider adayları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uluslar arası İlişkilerden Sorumlu Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (KKMYK) Üyesi Nurlu Erkan’ın sunumunda Çukurovalı Pudu Hepa’yı tanıdı.
3 bin 300 yıl önce barış andlaşmalarına imza atan, devlet yönetiminde etkin olan Çukurovalı Pudu Hepa’nın güçlü bir kimliğe sahip kadının neler yapabileceğini kanıtladığını kaydeden Nurlu Erkan,”Hitit mahkemelerinde, uluslar arası diplomaside kendi özel mührünü kullanarak etkin bir kraliçe olan Pudu Hepa, cesur bir anne, güçlü ve saygılı bir kraliçe olarak Çukurovalılar’ın gurur kaynağıdır” dedi. Güçlü kadınların güçlü bir toplumu oluşturacağını vurgulayan Erkan, “Daha iyi ve daha barış dolu bir dünya için daha çok güçlü kadın olsun. Gücümüz de sözümüz de olsun. Sorumluluğumuz da yetkimiz de olsun” diye konuştu.
Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözleriyle sunumunu tamamlayan Nurlu Erkan’a İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen tarafından teşekkür plaketi sunuldu.
Toplantıya ÇUKUROVA SİFED ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Fatma Köse, İŞKAD Yönetim Kurulu Üyeleri Sema Soykan, Belgin Özçelik, Demet Nazik, Canan Onatça Dolmuş, İŞKAD Üyesi ve Proje Koordinatörü Esin Parlak, İŞKAD üyesi ve ADSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sıdıka Uğurlugüngör ile Türkiye’nin değişik bölgelerinden İŞKAD zirvesi için Adana’ya gelen 91 genç girişimci kadın katıldı.