Genç hukukçulara cübbelerini yanlarında staj yaptıkları büro avukatları Av. Murat Savul, Av. Abidin Kaleağası ve Av. Tunay İlkkılıç giydirdi.

ADLİ SİCİL MEMURU MEHMET SARI’NIN KIZI DA CÜBBE GİYDİ

Yemin edip, cübbe giyenler arasında,  Adli Sicil Birimi memuru Mustafa – Derya Sarı çiftinin kızı Beyza Sarı da yer aldı. Genç hukukçu cübbe giyme töreninin ardından tebrikleri kabul etti. Ruhsat töreninde adliye personelleri de mesai arkadaşlarını bu mutlu gününde yalnız bırakmadılar.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, törende yaptığı konuşmada; genç meslektaşlarını ve aileleri kutladı, başarılar diledi.

Av. Küçük, “Ben her zaman dile getiriyorum: adliye ve yargının diğer kurucu unsurlarıyla bizler büyük bir aileyiz. Öğrencilik yıllarımdan beri güzel ailenin mensubu olmanın mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Bu gün anlamlı bir gün. Yıllarca verilen emeğin karşılığının alındığı bir gündür. Hep beraber bu mutluluğu paylaşarak çoğaltacağız. Tüm aileleri bir kez daha kutluyorum. Ayrıca aramıza katılan meslektaşlarım, staj dönemlerinden itibaren takip ettiğim isimlerdir. Bugün bu isimlerin edecekleri yemine bağlı kalacaklarından da asla şüphe duymuyorum. Avukatlık mesleği gibi onurlu bir göreve başlıyorsunuz. Kendi yolunuzu çizmeye karar vermiş olmanız çok önemli bir özgüvenin işaretidir. Bu arada yıllardır bölünmüş ve parçalanmış adalet sisteminden dolayı büyük sıkıntılar yaşanmaktadır.

YENİ ADLİYE BİR AN EVVEL BİTİRİLMELİ

Toplumun huzur ve refahının en önemli unsurlarından biri olan adalet mekanizmasını güçlendirmek ve adli işlemlerin hızlı ve sağlıklı işlemesini sağlamak adına çok faydalı olacağını düşündüğümüz yeni adliye binası projesinin 2019-2020 adli yıla yetiştirilmesi için çalışmalarının devam ettiğini biliyoruz.

Bir an evvel tamamlanarak yurttaşlarımızın hizmetine tam olarak sunulması için bizim de titiz takibimiz sürmektedir. Parçalanmış, bölünmüş adalet sisteminden en fazla zararı biz avukatlar görmekteyiz.” diye konuştu.

HUKUK DEVLETİ VE DEMOKRASİ VURGUSU YAPTI 

Kozan’da dün meslektaşı Av. Volkan Konar’ın duruşmasında müdafilik göre üstlendiğini de belirten Av. Küçük, “Meslektaşım sosyal paylaşımından dolayı ne yazık ki yargılanmaktadır. Bu konuda insanlarımız çok mağdur edildi. Meslektaşımızın duruşması nisan ayına ertelendi. Ülkemizde, demokrasinin, hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin tüm kural ve kurumlarıyla işletildiği aydınlık, güneşli güzel günlere olan inancımızı korumaktayız.” dedi.