Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı konuşmada, “Bugün aramıza katılacak genç meslektaşlarım büyük Adana Barosu ailesinin önemli fertleri ve önemli isimleri olacaklar. Hem Baromuz hem de mesleğe yeni adım atacak genç meslektaşlarım için çok özel ve anlamlı bir gün. Başta ailelerini, staj yaptıkları değerli büro avukatlarını ve kendilerini kutluyorum. Adaletin tecellisi için, hukukun üstünlüğü için çalışacaklarına dair yemin ettikleri gün” dedi.

"HAKLI İKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞMEYİN"

Av. Küçük, şöyle devam etti:

"Avukat sayısı itibariyle Türkiye’nin altıncı büyük barosu, ancak gençliğiyle, dinamizmiyle kurullarda, komisyonlarda görev yapan meslektaşları ve baro çalışmalarına katılımıyla, aynı zamanda ülke gündemine dair yargı dünyasına ve adalet kavramına dair her zaman tavır almış, duruş göstermiş önemli bir barodur. Genç avukatlarımız bugünden itibaren sadece kendi isimlerini değil, bugün itibariyle sayısı 120 bini aşan Türkiye’deki avukat ordusunu temsil edecekler. Sosyal ve özel yaşamlarında da daha dikkatli, daha kontrollü, haklıyken haksız algısı yaratmaksızın davranmak yükümlülükleri var. Genç arkadaşlarımızın bu bakış açısını sürdüreceklerini ve başarılı olacaklarına inanıyorum.

"HUKUKÇU HASSASİYETİNİZİ KORUYUN"

Tabi ki, hukukçu hassasiyeti savunma mesleğini temsil eden avukatlığın ruhunda vardır. Avukatlık mesleği, sadece dosya arasında, duruşma salonlarında ve adliye koridorlarında yürütülecek bir meslek değildir. Yüreğinde adalet kaygısını, hak ve özgürlükler kaygısını, hukuk devleti kavramını, hukukun üstünlüğü kavramını yaşatan ve yaşama geçmesi noktasında da bu çabayı ortaya koyan bir meslek grubudur."

Av. Küçük, adaletin ancak bağımsız tarafsız bir yargılama ile yaşama geçeceğini ve savunmanın yer almadığı sistemde adil yargılamadan bahsedilemeyeceğine vurgu yaparak“  İşte biz Avukatlar bu temelin en önemli kurucu unsurlarından biriyiz. Hiçbir meslek grubuna verilmeyen haklara sahibiz ve yaşadığımız dönemin tanıklarıyız.” şeklinde konuştu.

29. DÖNEMİN SON RUHSAT TÖRENİ

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, "Bu tören 29. Dönemimizin son törenidir. 13-14 Ekim’de Adana Barosu’nun genel kuruluna gidiyoruz. İki yıllık süreci çok yoğun yaşadığımızı sizlerle paylaşmak isterim. Gerek mesleki anlamda, gerek hak ve özgürlükler anlamında çok ciddi sorunlar yaşadık. 15 Temmuz hain darbe girişimini, devamında bunun etkilerini hep birlikte yaşadık. 23 Ekim 2016’da mazbatayı aldığımız gün dinlenelim dediğimizde bir kadın meslektaşımızın emniyette haksız bir şekilde gözaltına alınmasıyla başladı bu 2 yıllık süreç, Ama büyük bir özveriyle hep birlikte bu mücadeleyi ortaya koyduk.

Adana Barosu ilk kez bu dönemde Kurgusal Duruşma yarışmasında Akdeniz birincisi olarak, Akdeniz Bölgesi’ni temsil ederek Türkiye finallerine katıldı ve 4. olma başarısını gösterdi. Staj komisyonumuz ilk staj dönemini başlangıcından itibaren her hafta öğleden sonra yarım günlük ve her ay tam gün program yaparak, meslek içi çalışmalarda büyük bir özveri gösterdi. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Genç arkadaşlarımızı güzel bir gelecek bekliyor. Umuyorum ve diliyorum ki, cumhuriyetimizin kazanımlarına hep birlikte sahip çıktığımız, Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında, ülkemizin aydınlık, çağdaş, ilerici yarınlarına bugün ruhsat alacak genç kardeşlerimle beraber daha güvenle bakarak geleceğe güneşli günlere ulaşacağımıza inancım tamdır. Genç arkadaşlarımıza başarılı bir meslek hayatı diliyorum."