Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri (İMO) Adana Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren ‘Genç İMO’ üyeleri, üniversiteye bu yıl başlayan arkadaşlarıyla bir araya geldi. Genç İMO’ya yeni üye olan öğrencilerin tanıtıldığı toplantıya İMO Adana Şube Yönetim Kurulu üyeleri Abdullah Ayaydın, Berdan Dinçyürek, Volkan Engin, eski Milletvekili Sedat Doğan ve İMO üyeleri de katıldı.
İMO Adana Şubesi Toplantı Salonu’ndaki tanışma, dayanışma ve kaynaşma toplantısında konuşan İMO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayaydın, devrimci ve demokrat bir yapıya sahip İMO’nun mesleki örgütlülüğün gelişmesi adına faaliyet yürütmeye devam edeceğini belirtti. Adana’nın ve ülkenin sorunlarıyla birebir ilgili olduklarını kaydeden Ayaydın, “İMO üyeleri ülke genelindeki yanlış uygulamaların karşısında duracak ve doğruları söylemeye devam edecek” dedi.
“ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ”
Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı İsmail Hakkı Çağatay ise inşaat mühendisi rozetini İMO Adana Şubesi’nde taktığını ve tam 25 yılı geride bıraktığını söyledi. Çağatay, “25. yılda Genç İMO üyeleri ile birlikte olmanın gururunu yaşıyorum. Her zaman öğrencilerin yanındayız. Sorunlarının takipçisi olacağız. Daha iyi bir eğitim için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
GENÇ İMO TEMSİLCİLERİ: “MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Genç İMO Çukurova Üniversitesi Temsilcisi Mazlum Sevincek de bir yıl içerisinde yapılan faaliyetleri anlattı. Öğrencilerin seminer, sempozyum ve teknik gezilere katıldığını belirten Sevincek, hazırladıkları yayınlarla öğrenciler arası iletişimi güçlendirmeye çalıştıklarını vurguladı.
Genç İMO Öğrenci Konseyi Başkanı Veysel Yılmaz ise birinci ve ikinci öğretimde toplam 8 temsilci ile 1 konsey başkanının inşaat mühendisliği bölümündeki öğrencilerin sorunlarına çözüm üretmeye çalıştığını söyledi. Yılmaz, “Hayatta her şeyi üniversitelerden ya da ailemizden öğrenemeyiz. Ortak paydamız mesleğimiz ve mesleğimizi hep birlikte ileriye taşımak için birbirimizden de öğreneceğimiz birçok şey var” dedi.
Genç İMO 4. sınıf temsilcisi Sevdet Acar da üye kadın sayısının artmasını ve kadınların mesleğe daha çok sahip çıkmasını istedi. 3. sınıf temsilcisi Bulut Arslan ise ‘Mühendislik Günleri’ düzenlemeye hazırlandıklarını ifade etti. Bulut, “İhtiyaç halinde mesleki kurslar da düzenliyoruz. Seminer ve söyleşilerde farklı konuları ele alarak farklı bakış açıları geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Genç İMO üyeleri, konuşmaların ardından kendilerine hediye edilen baretleri takarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Toplantıdan sonra kokteyl düzenlendi.