Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, mesleğe ilk adımı atmanın heyecanını yaşadı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, genç mühendisleri için mezuniyet töreni düzenledi.
Seyhanspor Tesisleri’nde gerçekleşen törende konuşan İMO Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, öğrencilerin geleceğiyle ve inşaat mühendisliği mesleğiyle ilgili endişelerini sezebildiğini vurguladı.

“HOŞGELDİNİZ”

Öğrencilerin mesleki konularda danışabilecekleri, fikir alışverişinde bulunabilecekleri, sorunlarını dile getirebilecekleri, çağın, teknolojinin değişen koşullarına göre de gelişmelerine katkısı olacak İnşaat Mühendisleri Odası’nın bundan sonra ikinci bir evleri olacağını ifade eden Kaya, “Sadece mesleki alanda değil, yaşamın her alanında insana, tüm canlılara, çevreye, doğaya saygılı, ülkesi için hatta tüm dünya için barıştan yana, özgürlükten yana, insan haklarından yana, duyarlı bireyler olmanızı temenni ederek, bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Aramıza hoş geldiniz” diye konuştu.

BARETLER HAVAYA 

Kaya’dan sonra söz alan İMO Adana Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üye Zekeriya Turanbayburt ise öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Törende mühendislik yemini ettiren İMO Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Tan da, öğrencilere önce iyi birer insan, sonra iyi birer mühendis olmalarını önerdi. Mezuniyet töreninde Prof. Dr. Mustafa Laman, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mizgin Bektaş ve geçen yıl mezun olarak iş hayatına atılan Mazlum Sevincek de birer konuşma yaptı.

Törenin son bölümünde İMO Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya ile birlikte İMO Adana Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Berdan Dinçyürek, Zekeriya Turanbayburt, Leyla Tan ve Prof. Dr. Mustafa Laman, yeni mezun öğrencilere baret ve rozet taktı. 
Baretlerini ettikleri yeminin arkasından havaya kaldıran öğrenciler için düzenlenen tören kokteylle sona erdi.