Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Konferans Salonu'nda düzenlenen panele; Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Fatih Sansar, Mustafa Kemal Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Süleyman Hatipoğlu, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Ahmet Karataş konuşmacı olarak katıldı. 
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan ve Tarihçi-Yazar Cezmi Yurtsever'in de hazır bulunduğu panele üniversite öğrencileri yoğun katılım gösterdi. Panelde, 5 Ocak zaferinin tarihsel gelişimi her yönüyle ele alındı.
Konuşmasında vatan için bedel ödendiğini vurgulayan Ramazan Akyürek; Adana'nın Milli Mücadeledeki rolünün altını çizdi. Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Çukurova Üniversitesi Tarih Kulübü'ne teşekkür eden Akyürek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da yad etti.

Adana Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Remzi Karlı tarafından yapılan açıklamada; "15 Mayıs 1923'de milli mücadele fikriyatını Adana'dan aldığını ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını kurtuluşumuzun 95. yıldönümünde şükran ve minnetle anıyoruz. Vatan için canını vermiş tüm şehitlerimizin aziz ruhlarına ithafen yaptığımız panelde, hepsi birbirinden değerli panelistlerimiz milli mücadele hakkındaki önemli görüşlerini bizlerle paylaşmıştır." ifadeleri kullanıldı.