ESOB Eğitim ve Hizmet Binası Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan toplantıya TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Adana ESOB ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık başkanlık ederken, ESOB Başkan Vekili Mustafa Göktaş ile ESOB Genel Sekreteri Sema Kartalmış, Birlik Mali Müşaviri Ahmet İzler ve Birliğe bağlı merkez ve ilçedeki esnaf odalarının genel sekreterleri hazır bulundu.

Birlik Başkanı Barışık, açış konuşmasında 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Yasası gereği,  her yıl Temmuz ve Aralık aylarında yapılması gereken “Genel Sekreterler Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı ”nın ilkini ESOB Eğitim ve Hizmet Binası’nda gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyduklarını belirtirken, katılım sağlayan oda genel sekreterlerine de ayrı ayrı teşekkür etti.

 

Başkan Barışık, Genel Sekreterler Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı’nın yasal bir zorunluluk olduğunu ve katılımın önem arz ettiğine  işaret ederken, “Bu toplantılar, verilen hizmetlerdeki kusurları azaltmak ve yeni gelişmelere göre odaların, başkandan sonra her şeyi olan genel sekreterlerin doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini sağlamak açısından büyük önem arz etmektedir.   Başkandan sonra imza yetkisi olan ve hizmet sunduğu odanın işlerinin neredeyse tamamını yapan genel sekreterlerin sorumlulukları da yasadaki 57 maddede açık şekilde izah edilmiştir. İşte bu maddeye göre sizlerin yapacağı bir hata aynı zamanda başkanı yakından ilgilendirmekte ve bağlamaktadır. Başkanı sizler yönlendireceğiniz için yapılan yasal değişikliklerden ve yönetmeliklerden önce sizlerin haberinin olması gerekiyor, uygulaması da öncelikle sizlere düşüyor”dedi.

 
Barışık, odalarda daha iyi hizmet verebilmek ve yanlış yapmamak için bu toplantıların gerçekleştirildiğine dikkat çekerken, “Genel sekreterlerin büyük bir bölümünün toplantıya katılmaları, katılan odaların ciddi çalıştığını göstermektedir. Katılmayanların ise yapacakları yanlışlar ve hatalar aynı zamanda kendilerine yarar getirmeyeceği gibi zararının olacağını düşünmeleri gerekir. Sizlerin en iyi hizmeti verebilmeniz ve yanlış yapmamanız için düzenlenen bu tür bilgilendirme toplantılarına mutlaka katılmanız, hem sizlere üye esnafa kolaylık sağlayacak hem de odanızın ciddiyetini gösterecektir.
Bu açıdan bilginin her zaman büyük yararı olduğunu unutmayınız. Madem bu işi yapıyorsanız gelişmeye ve öğrenmeye açık olacaksınız. Bunu yaptığınız takdirde ancak en iyi hizmeti veren durumuna gelebilirsiniz. İyi hizmet de, doğru ve eksiz bilgiyle verilir ”dedi.

 

Barışık, Birlik Genel Sekreteri Sema Kartalmış’ın yeni gelişmelerle ilgili en son bilgileri vereceğini ve yapılan yanlışların ve hataları anlatacağını belirterek, oda genel sekreterlerinin akıllarına takılan konuları çekinmeden sormalarını istedi.

 

Barışık’ın konuşmasından sonra, toplantının asıl gündemine geçildi ve Birlik Genel Sekreteri Sema Kartalmış, mevzuat, genel konular ve yönetmeliklerle ilgili bilgiler verdi.

 

Genel sekreterlerden, yazışmaları ve diğer işlemlerini mevzuata ve yönetmeliklere göre yapmalarını isteyen Kartalmış, slâyt eşliğinde işlerin nasıl yapılacağını örnekleriyle gösterdi.

 

Toplantının öğleden sonraki bölümlerinde de Birlik Genel Sekreteri Kartalmış, yapılan hataların en aza indirilmesi için yapılması gerekenleri anlatarak, genel sekreterlerin şüpheye düştüklerinde veya bilmediklerini konularda kendisine danışabileceklerini söyledi.

 

Toplantıya katılanlara, ESOB Yemekhanesi’nde kurulan Ahi Evran Sofrası’nda öğle yemeği verildi.