Türkiye’nin dört bir yanından katılım gösteren örgenci topluluklarının buluşması ile çeşitli gösteriler oyunlar ve konserler ile öğrenciler arasındaki iletişimin geliştirilmesi ,aynı zamanda sınavlar öncesi öğrencilerin motivasyonunun yükseltilerek başarı düzeyinin arttırılması hedeflenmekte .

GIDAMO Adana Şubesi Başkanı Şehmus Alparslan  Adana’nın 48 km uzağında olan Karataş ilçemizin yapılacak etkinlik ile birlikte tanıtımına katkıda bulunarak öğrencilerin eğitime bir günlük verilecek ara ile motivasyonunu arttırmayı hedeflediklerini belirttiler . Her yıl geleneksel hale dönüştürülen ve etkinliğin bu yıl ki durağı Karataş’ın , doğal güzellikleri eşliğinde gerçekleştireceğiz.Alparslan etkinliğin eğlence içerisinde ,stresten uzak geçeceğini ve öğrencilerin motivasyonunu arttıracağını düşündüklerini sözlerine eklediler.

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ” ilçemize gelecek olan  Gıda Mühendisi ve mühendis adayı kardeşlerimizin, telaşlı eğitim sürecinden biraz olsun uzaklaştırılarak motivasyonlarının arttırılmasına bizler de katkıda bulunmak istedik . İnanıyorum ki eğlenceli ve neşeli bir etkinlik ile yılın bütün stresinden uzaklaşacaklardır .” dedi.