Adana SS 59 Nolu Seyhan Halk Otobüsleri Başkanı Niyazi Göğer, gece yarısı yaptığı baskın toplantı da çok sert konuştu, Özel Halk Otobüsü şoförlerinin, yolcuların hayatını tehlikeye atan kural ihlallerine sert cezalar uygulanacağını açıkladı. Başkan Göğer, tespit edilen ve kamuoyuna yansıyan kural ihlallerine dikkat çekerek, “Bu tür üzücü olaylar maalesef bizi sert tedbirler almaya zorluyor. Yolcularımızın hayatını tehlikeye atacak hareketlere ve kural ihlallerine sert ceza uygulamaları başlatıyoruz” diye konuştu.   Başkan Göğer, açıklamasını şöyle sürdürdü, Bir özel halk otobüsü şoförü seyir halindeyken hem aracı tehlikeli bir biçimde kullanıyor hem de telefonla konuşuyor, Maalesef bu tür üzücü olaylar sıklıkla kulağımıza gelmeye başladı. Daha da üzücü olayların yaşanmaması için sert tedbirler almaya mecbur kaldık.

Tespit edilen kural ihlallerine kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Özel halk otobüslerinin, bu tür içindeki yolcuların hayatını tehlikeye atan ve kötü niyetli davranışlarına kesinlikle izin vermeyeceğiz. İlk hatalarını tespitimizde cezalar asla affedilmeyecek tekrarında ise daha ağır cezalar vereceğiz babamın oğlu dahi olsa affetmeyeceğim. Bu konuda vatandaşlarımızdan da bize yardımcı olmaları için duyarlılık bekliyoruz.”diyen Göğer özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza yapılacak en ufak saygısızlığa müsamaha  göstermeyeceğiz. Yıllardır Adana da hep örnek olmak için yönetimdeki arkadaşlarımızla canla başla mücadele ediyoruz birkaç kendini bilmez yüzünden her zaman örnek olmuş kooperatifimizin adını leke sürdürmeyeceğiz ayrıca"65 yaş üstü kişiler bir sorun yaşadıklarında kesinlikle şoförle muhatap olmasınlar. Aracın plakasını, saatini bize bildirsinler. Bu konuyla ilgili gerekli işlemleri biz anında zaman kaybetmeden yapacağız. Çünkü bizim vatandaşlarımıza hizmet asli görevimizdir. Bu gibi sorunların önlemini almakta bizim sorumluluğumuzdadır."
Göğer, yapılan şikâyetler sonucunda gerek duyulursa şikâyetçiye konuyla ilgili bilgi verilecektir. Buna benzer olayların devam etmesi durumunda daha sert yaptırımlar uygulayacaklarını belirtti.