Çukurova ilçesi Güzelyalı mahallesinde, Seyhan Baraj Gölü manzaralı 28 bin metrekare alan üzerine kurulan Adana Göltepe Eğitim Tesisleri, inşaat aşamasındaki tüm işçiliğini en az maliyetle en yüksek verim alınarak, meslek sahibi yapılan Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu hükümlülerince yapıldı. Özellikleri ve mimarisiyle kente değer katan eğitim tesisinin resmi açılışı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç ile HSK üyeleri, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adalet Bakanlığı üst düzey yöneticileri ile yargı mensubu ve çalışanları katıldı.

TÜRKİYE’DE EN FAZLA HÜKÜMLÜ ÇALIŞTIRAN İŞLETME

Törenin açılış konuşmasını yapan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, suçluları cezalandırmadan öte suç önleyici proje ve çalışmalara ağırlık verme şiarıyla hareket ettiklerini söyledi. Başsavcı Yeldan, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarıyla yeşilin ve doğanın korunduğu, betonarmenin en az şekilde kullanıldığı tesiste 19 odalı misafirhane, restoranlar, spor sahaları, amfi tiyatro ve peyzaj alanlarını yer aldığını belirterek, “Yargı mensubu ve çalışanlarının sosyal yaşamlarına yönelik önemli bir ihtiyaca cevap veren eğitim tesisimizde bulunansatış mağazası tüm vatandaşlara alışveriş imkanı sunuyor. Turizm ve otelcilik eğitimi verilen hükümlülerin görev aldığı uygulamalı eğitim tesisimiz, Türkiye’de hizmet sektöründe hükümlü çalıştıran en büyük müessese olma özelliğini taşıyor. Açılışımızı onurlandıran değerli bakanlarımız ve misafirlerimiz ile tesisimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra söz alan Bakan Ömer Çelik de, Adana’ya çok güzel bir tesisin kazandırıldığını belirterek, yargı mensubu ve çalışanlarına hayırlı olması dilediğinde bulundu.


ADALET BAKANI GÜL’DEN HÜKÜMLÜLERE TEŞEKKÜR BELGESİ

            Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, güzel bir tesisin açılışı için bir arada olduklarını söyledi. Seyhan Baraj Gölü'nün güzel manzarasından hem  Adana hem de bölgedeki diğer yargı mensuplarının istifade edeceği çok güzel bir tesisin kazandırıldığını kaydeden Bakan Gül, bu eserlerin çok güzel bir şekilde hizmet vereceğini belirterek, tesisin yapımında emeği geçen başta hükümlüler olmak üzere tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Bakan Abdulhamit Gül, eğitim tesisi ile Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Cami ve İsmet Aktürk Konferans Salonu’nun yapımında emeği geçen hükümlülere teşekkür belgesi verdi. Törende ayrıca emeği geçenlere de plaket verildi.


            İLK ALIŞVERİŞ BAKAN ÇELİK’TEN

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra iki bakan, eğitim tesisi bünyesindeki ‘İşyurtları Kurumu Adana Satış Mağazası’nı gezdi. Bakan Çelik, yurdun dört bir yanındaki 30 farklı ceza infaz kurumundaki hükümlülerin yaptığı ürünlerin satışının yapıldığı mağazada, resmi açılışın ardından ilk alışverişi kendisi yaptı, satın aldığı inciri gazetecilere ikram etti. Daha sonra göl ve ormanlık alan manzaralı terasa çıkıp seyir keyfiyapan Bakanlar ve beraberindekiler, eğitim tesisini gezip Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’dan bilgi aldı.