Adana’nın Seyhan İlçesi Cemalpaşa Mahallesi Mustafa Gümüşdamla Sokağı’nda bulunan MADO pastanesinde yapılan  “Gönüllüler Bayrağın Kalbine Yürüyor” temalı etkinliğe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  Atatürk’e benzerliği ile tanınan Göksel Kaya, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“HER ZAMAN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”

AKDEV Başkanı Gül Karyaldız, Güneydoğu’da görev yapan asker ve polisleri anarak konuşmasına başladı. Karyaldız, “Vatanımıza milletimize ve bayrağımıza olan bağlılığımızı bir kez daha vurgulamak isterim. Son günlerde sınırlarımızda ülkemiz adına yaşanan olumsuzluklara göğsümüzü siper edeceğimize söz veriyoruz. Çünkü bölünmez bütünlüğümüzün korunması, halkımızın birlik ve beraberliğinin sağlanması en büyük hedefimiz.”dedi.

Türkiye’de, bayrağı korumanın sadece direklere bırakılmaması gerektiğini vurgulayan AKDEV Başkanı Karyaldız, bu muhteşem etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Karyaldız,”Adana Valimiz Mustafa Büyük’e, bu sokakta emekleri bulunanlara ve bizleri burada onurlandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ve Seyhan Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a katılımlarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Bize sponsor olan, burada mekânını vererek ikramlarda bulunan MADO pastanesi sahibi Hadi Akkaleli’ye de şükranlarımız sunuyorum. Bugün bizi burada bir araya getiren bayrak sevgisinin ilelebet sürecektir.  Bayrağın kalbine olan bu gururlu yürüyüşümüzün de artarak devam edeceğini belirtiyorum.”diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, günümüzde bazı önemli değerlerin unutturulmaya çalışıldığını belirterek, bu nedenle bayrağımız için yapılan bu etkinliğin önemli olduğuna dikkat çekti. Karalar,”Adanalılar olarak Kurtuluş mücadelesinde önemli bir yere sahibiz. Bu kurtuluşumuz hiçe sayılmak isteniyor. Ama hiç kimse merak etmesin ve unutulmasın ki, ölmeye değer bu bayrağımız ve Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır.”dedi.

SÖZLÜ”ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, organizasyonu gerçekleştiren AKDEV Başkanı Gül Karyaldız’a teşekkür ederek, Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine bıraktığı mirasların verilen taahhütlerle demokrasiye mal edilmeye çalışıldığını kaydetti. Sözlü, konuşmasında Atatürk’e övgülerde bulunarak şöyle dedi:

Günümüzde demokrasi anlayışı değişiyor. Okulların bahçesinde Atatürk büstleri yakılıyor. Bizler Demokrasiyi çok iyi algılamalıyız. Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk’e karşı yürütülen adeta bir savaş vardır.  Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün edindiği yer ve değerler tartışılır hale geldi.

Bu konuda üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Geçmişte bizim atalarımız buralarda bu vatan için mücadele etmişlerdir. Adana Atatürk’ün Kurtuluş savaşı için filizlendiği bir yerdir. Çukurova evlatları yiğittir.  Bu nedenle de bu bırakılan miraslara hep birlikte sahip çıkmalıyız.”

Konuşmaların ardından ise Başkanlar Hüseyin Sözlü, Zeydan Karalar, Gül Karyaldız, sanatçı Göksel Kaya ellerinde Türk bayraklarını sallayarak Büyükşehir Belediyesi Bando ekibinin çaldığı 10 yıl marşını törene katılan vatandaşlarla birlikte söylediler. Ardından ise davetlerle birlikte hazırlanan pastayı kesip, Barış Güvercinlerini uçurdular.