Güney Reklamcılar Derneği (GRD) “Adana… Özgürlük ve Hoşgörünün Başkenti” sloganıyla, Adana’nın tanıtımı amacıyla çalışma başlattı.

Güney Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Öncül, öncelikle dijital mecralarda bir yıl sürecek tanıtımla, Adana’nın sosyal kültürel ve sosyal özelliklerinin yanı sıra, yüzyıllardır süren özgürlük ve hoşgörü ortamının da tanıtılmasını amaçladıklarını söyledi.

Binlerce yıllık tarihinde çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan Adana’nın, Çukurova ve Türkiye genelinde, başta ekonomik yatırımlar olmak üzere kültür, sanat ve sosyal yaşamda önemli yere sahip olduğunu belirten Mustafa Öncül, “Adana, yüzyıllardır farklı kültürlerin bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşam sürdüğü bir kenttir” dedi.

Mustafa Öncül, hoşgörü ve özgürlük olmadan, birlikte yaşamanın, mutlu olmanın, coşku ve yaşamdan zevk almanın mümkün olmayacağını vurgulayarak, “Hoşgörü ve özgürlük olmadan yarınlara umutla bakılamaz. Özgürlük ve hoşgörü, ortak yaşamın olmazsa olmazıdır. Adana, özgürlük ve hoşgörünün başkentidir. Bu yüzdendir ki, Adana, binlerce yıldır farklı medeniyetlere, din, dil, ırk ve siyasi görüş ayırt etmeden ev sahipliği yapmıştır, yapmaya devam etmektedir ve devam da edecektir” ifadelerini kullandı.

Festivaller kenti Adana

Özgürlük ve hoşgörünün, birlik ve beraberlik ruhunun temelini oluşturduğunu belirten Mustafa Öncül, şöyle konuştu:

“İş, sanat ve spor dünyasına çok önemli isimler kazandıran Adana’nın çok sayıda festivale ev sahipliği yapmasının en önemli nedeni de bu ruhtur.  Uluslararası Adana Film Festivali, Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, 13 Kare Sanat Festivali, Uluslararası Çukurova Sanat Günleri, Adana Kebap-Şalgam Festivali ve bir yenisi daha start alan Portakal Çiçeği Karnavalı, bu güzel kentimizdeki bu birliktelik ruhunun sergilendiği en önemli etkinliklerdir. Adana halkı, Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen herkese kucak açmakta, hoşgörüyle yaklaşmaktadır. Çünkü Adanalının yüreği de, gönlü de Çukurova gibi geniştir. Biz Adanalılar için Seyhan’ın suyundan içen, sıcağında yanan herkes Adanalı, herkes dost, herkes kardeştir. Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere katılmak üzere kentimize gelenler, çok güzel duygularla evlerine dönmektedir. Güney Reklamcılar Derneği olarak, bu güzel coğrafyada yer alan kentimizin dünyaya örnek olacak bu özelliklerini anlatmak ve tanıtımını yapmak da, biçim için gurur vericidir.”