Edip Gülnar, yaptığı yazılı açıklama ile Türk-İş Konfederasyonun da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye’nin en büyük ve köklü işçi konfederasyonu olan Türk-İş’de Genel Başkanlık değişimini ‘Kan Değişimi’ olanak nitelendiren Edip Gülnar, “Bu zamana kadar işçinin her zaman yanında olan Türk-İş bundan sonra da işçinin, emekçinin yanında olacaktır. Taviz vermeden yoluna devam eden Türk-İş, yaşanan bu gelişmenin ardından yoluna emin adımlarla devam edecektir. İşçinin, emekçinin alın teri kurumadan hakkını alabilmesi için tüm gücünü kullanan Türk-İş, bugünden itibaren hem masada hem de alanlarda olacaktır” dedi.

Türk-İş Mali Genel Sekreteri Ergün Atalay’ın ilk yönetim kurulu toplantısında Genel Başkan seçildiğini anımsatan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Mustafa Kumlu’nun Genel Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından Yönetim Kurulu’nun birinci üyesi olan Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar göreve çağrıldı. Ardından yapılan İlk yönetim kurulu toplantısında Türk-İş Mali Genel Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Başkanlığı’na seçildi. Bunun yanı sıra Genel Sekreterliğe Pevrul Kavlak, Mali Sekreterliğe Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreterliğine Nazmi Irgat ve Genel Teşkilatlandırma Sekreterliğine ise Eyüp Alemdar getirildi. Yeni Yönetimde görev alan Koop-İş Genel Başkanı ve yeni Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar’ın başarılı işlere imza atacağına inanıyoruz. Ayrıca Adana’mızın yüz akı yeni Mali Sekreterimiz Sayın Ramazan Ağar’a da başarılarının devamını diliyoruz. Türk-İş bundan önce olduğu gibi bundan sonra işçinin, emekçinin hakkının aranmasında tüm sendikalara öncülük edeceğine inancımız tamdır. ”