Türk-İş 4 Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, 1 Kasım erken genel seçimlerine sayılı günler kala siyasi parti liderlerinin, birbirlerine yönelik üslup ve eleştirilerinin kaygı verici noktalara geldiğini söyledi.

1 Kasım’da yapılacak erken genel seçiminin ülkenin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini dile getiren Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Son aylarda yaşadığımız terör olaylarında askerimizi, polisimizi ve sivil vatandaşlarımızı şehit verdik. Ocaklara ateşler düştü, nice analar evlatsız, nice çocuklar babasız kaldı. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız varken siyasilerin birbirlerine yönelik eleştirilerini, konuşma üsluplarını kaygıyla izliyoruz. Halkımızda izliyor. Siyasi parti liderleri bu tür konuşmalarla puan alacağını, seçmeni etkileyeceğini zannediyorsa büyük bir yanılgı içindedir. Sağduyulu her vatandaşımız bu tür polemiklere, sert üsluplara asla prim vermez. Onun içindir ki siyasiler bir an önce kısır çekişmeleri bırakmalıdır” dedi.

TEK MİLLET TEK VATAN

Siyasilerin milleti ayrıştırıcı söylemlerine de sert tepki gösteren Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Bu kadim topraklarda üzerinde bin yıllık kardeşliğimiz var. Kürdü, Arap’ı, Çerkez’i, Göçmen’i, Yörük’ü, Gürcü’sü ile hep biriz ve kardeşiz. Kız alıp kız vermişiz, akraba olmuşuz. Et tırnak misali bizlere ayrımcılık değil, birleştiricilik yakışır. Bu vatan toprakları üzerinde tek millet, tek bayrak altında yaşamalıyız” diye konuştu.