Ziyarette konuşan Vali Mustafa Büyük, Gümrük Teşkilatı’nın “Dünya Gümrük Günü’nü kutladığını belirterek, Adana Gümrük Müdürlüğü’nün çok güçlü bir yapıya sahip olduğunu vurguladı.

Dünya’daki tüm ülkelere Adana’dan ihracat ve ithalat yapıldığına değinen Vali Büyük; “Bugüne kadar Gümrük Teşkilatımızın titiz ve verimli çalışmalarıyla ilimize ve ülkemize değerli katkıları olmuştur. Aynı zamanda ilimize istihdam sağlayan işadamlarımızın da işlerini kolaylaştırarak, onlara destek olan Gümrük Müdürlüğü’nün tüm çalışanlarına teşekkür ediyor, Dünya Gümrük Günü’nü kutlarken, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Adana Gümrük Müdürü Ersin Başaran ise, kurumum çalışmaları hakkında bilgi vererek, Dünya ülkeleri ile Türkiye arasında ekonomik köprü görevi gören gümrüklerde hedef ve çabalarının ekonomiye verdikleri katkının her geçen yıl daha da arttığını dile getirdi.

Diğer yıllara oranla 2014 yılı içerisinde tasfiyelik hale gelmiş bulunan 710 adet işlem hacmi toplamının 10 milyon 831 bin 819 TL olduğunu ifade eden Adana Gümrük Müdürü Başaran; “5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında müdürlüğümüz ve Adana Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ile birlikte yürütülen 41 adet operasyon ve yakalama işlemlerinin toplamı 6 milyon 933 bin 897 TL olup, devlet bütçemize 194 milyon 235 bin 382 TL değerinde vergi tahakkuk edilerek tahsil edilmiş, ekonomimize Dış Ticarette toplam 1 milyar 407 milyon 198 bin 770 dolar değerinde katkı sağlanmıştır. Adana Gümrük Müdürlüğü'nce Türkiye ekonomisine sağlanan katkı, uzman kadromuz ve güler yüzlü çalışanlarımızla artarak devam edecektir” diye konuştu.