Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası Ahi Evran Toplantı Salonu’nda, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB)  Genel Başkan Vekili ve Bursa Bölge Birliği Başkanı Bahri Şarlı’nın divan başkanlığında gerçekleştirilen görkemli genel kurulda, Güney Bölge Birliği Başkanı Kazım Barışık’ın yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile bilançosu, bağlı kooperatiflerin yönetim kurulları tarafından oy birliğiyle kabul edilerek, Barışık ve ekibine tam destek verildi.  Sıcak ve samimi bir havada tamamlanan genel kurulda, ayrıca bir yıllığına oluşturulan denetim kurulu seçimi de yapıldı.  Güney Adana EKKK Başkanı Mehmet Susar, Mersin Bozyazı EKKK Başkanı Muzaffer Ünal, Osmaniye Bahçe EKKK Başkanı Mustafa Adanır’dan oluşan denetim kurulu da, üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.

 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan S.S Güney Adana Bölge Birliği Başkanı Kazım Barışık, yaptıkları çalışmalarla TESKOMB çatısı altında Türkiye'de hizmet veren kooperatifler arasında yeni hizmet binası, küçümsenmeyecek bütçesi ve bu yıl dağıttığı 344 milyon liralık kredi miktarı ile en iyilerinden birisi durumuna geldiklerini bildirdi.

 

1971 yılında kurulan ancak bir faaliyet gösteremediği için 1999 yılında kendisine dönemin yöneticileri tarafından teslim edilen Güney Bölge Birliği’nde,  o günden bu yana doğru, dürüst ve adaletli çalışıp,  hızla geliştirerek başta eğitim ağırlıklı olmak üzere büyük hizmetler yaptıklarını anlatan Barışık, bu yıl da yeni bir eğitim çalışmasıyla, kooperatiflere destek sağlayacaklarını müjdeledi.

 

Barışık, konuşmasının sonunda, TESKOMB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akgül’ün, genel kurula gönderdiği selam, sevgi ve muhabbet dolu mesajını okuyarak alkış aldı. Barışık, genel kurula katılamayıp, mesajlarını ileten Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Birlik Başkanlarına da teşekkür etti.

 

Başkan Barışık, kendisine verilen önerge doğrultusunda, TESKOMB Başkan Vekili ve Bursa Bölge Birlik Başkanı Bahri Şarlı’yı divan başkanlığına, Kuzey Adana Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Yılmaz ile Tahir Alparslan’ı da divan başkan yardımcılıklarına seçilmek üzere oylamaya sundu, isimler oy birliğiyle kabul edildi.

 

Divan Başkanlığına seçilen TESKOMB Genel Başkan Yardımcısı Bahri Şarlı kendilerine karşı gösterilen güven dolayısıyla kooperatif başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederken, Genel Başkan Akgül’ün tebrik mesajını da vererek alkış aldı.

 

Şarlı,  genel kurulun yasada belirtilen sıra içerisinde gerçekleştirileceğini bu nedenle, salonda bulunanları,  ülkemizin kurtarıcısı Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile geçmişte bu ülke için canlarını feda eden şehitlerimiz ve merhum esnaflarımız için saygı duruşuna davet etti, ardından birlikte İstiklal Marşımız okundu.

 

Ardından, Birlik Mali Müşaviri Ahmet İzler tarafından, yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile bilanço okunarak, Divan Başkanı Şarlı tarafından, delegelerin ibrasına sunuldu, raporlar ayrı ayrı ibra edilince, Barışık ve ekibi alkışlar arasında güven tazelemiş oldu.

 

Divan Başkanı Bahri Şarlı, bu arada TESKOMB’nin yaptığı çalışmaları anlatırken,   Kooperatifler Yasası ile ilgili bilgi verdi ve yapılan çalışmaların hepsinin Esnaf ve Sanatkârımızın yararına olduğunu belirtti. 17 Aralık sonrası banka faizlerinin yükselmesine karşılık, kooperatif kredilerinin bir puan daha düşürülmesi üzerine, talep patlaması yaşandığını, bunun da geçici manada sıkıntıya yol açtığına anlatan Şarlı,  "Bugün Esnaf ve Sanatkârın güvencesi haline gelen Kooperatiflerimiz dağıttıkları milyonlarca liralık kredilerle esnafımıza soluk aldırmakta ve işlerinin idame ettirmelerinde çok önemli bir görev yapmaktadırlar. Bu açıdan bakıldığında bir ülkenin çimentosu, olmazsa olmazlarından olan esnaf ve sanatkârlarımız düşük faiz ile aldıkları krediler dolayısıyla ayakta kalabilmekte evlerine ekmek götürebilmekte ve çalıştırdıkları personel ile istihdam sağlayarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadırlar "dedi.

 

Alkışlar arasında sonlanan genel kurul sonrası, katılımcılara Adana ESOB Yemekhanesi’nde hazırlanan Ahi Evran Sofrası’nda Etli Pilav, Ayran ve Tatlıdan oluşan Ahi yemeği ikram edildi.