Güney Eğitim Vakfı 11. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, geçen yıllar da olduğu gibi bu yıl da “Bahar Şenliği” etkinliğinin kamuoyuna duyurulması ve vakfın amacı ile ilgili bilgilendirme yapılması hususunda yazılı ve görsel medyadan destek beklediklerini ifade etti.

DOSTLUK VE ARKADAŞLIK PEKİŞECEK

Bahar Şenliğinin 12.sini yaptıklarını kaydeden Dönem Başkanı Toprak, “Bu şenlikte amacımız dostluğu, birliği, dayanışma ve beraberliği pekiştirmek. 04 Mayıs 2014 Pazar Günü 11.00-18.00 saatleri arasında Adana Mavi Su Aqualand Tesisleri’nde Vakıf üyeleri ve gönüllülerimizin aileleri ile birlikte, amacı dostluk ve dayanışma ruhunu pekiştirmek olan “GEV Geleneksel 12. Bahar Şenliği”ne vakfımızdan temin edecekleri bilet karşılığında tüm eğitim gönüllülerini davet ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Davetiye bedelinin sembolik bir ücret olduğunu ve eğitim için katkının büyüğünün küçüğünün olmayacağını kaydeden Toprak, “Bu yıl her dönem olduğu gibi çocuklar ve ailelerinin son derece keyifli bir gün geçirdiği bu etkinliğin geliri ile en az 5 yeni öğrenciye daha burs imkanı yaratılacak.” diye konuştu.

MADDİ DURUMU ZAYIF OLANLARA BURS

Vakıf Başkanı Diş Hekimi Mustafa Toprak, açıklamasında; “Bahar Şenliğimizden ve tüm etkinliklerimizden elde edilen gelirle maddi durumu zayıf olan öğrencilere burs verebilmek için çalışıyoruz, zaten vakfımızın kuruluş amacı da budur. Öğrencilerimizi ne kadar çok destekleyebilirsek bu bizim için o kadar mutluluk verir, topluma daha eğitimli, bilinçli ne istediğini bilen gelecekten korkmayan çalışkan bireyler kazandırmak çabasındayız.

Organizasyon hazırlıkları ile ilgilenen Vakıf 11. Dönem Yöneticileri Sayın Şadi Alyeni, Zühal Güran, Bülent Gizir, Evren Salih Boğa, Dr. Hasan Boğa, Gökhan Morgül, Ata Karazincir, Süreyya Çiçektakan ve Kadınlar Kolumuza da teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

TALEPLERİN TAMAMINI KARŞILAMAK İSTERDİK

Geçtiğimiz günlerde Genel Kurulu yapılan Güney Eğitim Vakfı, 11. Dönem Yönetim Kurulu’nda Mustafa Toprak Başkanlığında şu isimler yer alıyor: Şahdi Alyeni, Zuhal Güran, Hasan Boğa, Bülent Gizir, Evren Salih Boğa, Gökhan Morgül, Semih Karademir, Ata Karazincir ve Süreyya Çiçektakan. Vakıfla ilgili çalışmalara da değinen Güney Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Toprak, şunları kaydetti;

Her yıl yüzlerce üniversiteyi kazanmış, maddi olanaklardan yoksun öğrenci vakfımızdan burs talebinde bulunmaktadır. Gönül isterdi ki tüm bu müracaatlara cevap verilebilsin, yardım sağlanabilsin, ama takdir edersiniz ki bu taleplerin tamamını karşılamak mümkün olamamaktadır.

BURS ALACAKLARI TİTİZ BİR ÇALIŞMAYLA BELİRLİYORUZ

Verilen burs sayısı yaptığımız etkinliklerden sağlanan meblağ, vakfımızın kendi imkanları, değerli üye ve vakıf gönüllülerimizin katkılarıyla doğru orantılı bulunmaktadır. Bursu hak eden öğrenciler eğitim Komisyonumuzca yerinde yapılan titiz çalışma ve araştırmalar sonucunda tespit edilmektedir.

Maddi olanaklardan yoksun daha çok öğrenciye burs sağlamak adına yönetim kurulu olarak eğitim gönüllülerini burs bağışı yapmaya davet ediyoruz. Gençlerimizin kişiliklerini özgürce geliştirebilecekleri, kendi gelişmiş mantıklarına göre sosyal konumlarını belirleyecekleri, özgür eğitim ortamının oluşmasına katkıda bulunmak Güney Eğitim Vakfı’nın önde gelen amacıdır.

HER TÜRLÜ SİYASİ AKIMIN DIŞINDAYIZ

Vakfımız; gençlerimizin özgürce gelişmesini engelleyen her türden siyasi, yönlendirmeci etki ve baskılara karşıdır. Bu nedenle her türlü siyasi akımın dışında kalmak, hiçbir siyasi görüşe taraf olmamak vakfımızın birinci ilkesidir. Ancak, Vakfımız Atatürk ilke ve devrimlerinin korunmasında, Anayasamızın temel maddeleri olan Demokratik, Sosyal bir hukuk devleti olunması yolunda taraftır. Ayrıca; Cumhuriyetimizin temel kazanımlarının en önemli ilkesi olan Laikliğin özgürce yaşanması ve korunmasına da taraftır ve taraf olmaya da devam edecektir.

HEP BERABER BİR IŞIK YAKALIM

Kurulduğu 1994 yılından bu yana hiçbir beklenti içerisinde olmadan sadece gönüllülük esasına dayalı olarak yönetim kadrolarında görev alan ve vakfımızın bu günlere saygın bir şekilde taşınmasına katkı koyan geçmiş dönem yöneticilerimize, maddi-manevi destek veren üye ve vakıf gönüllülerimize, yaptıkları etkinliklerle de maddi-manevi kaynak yaratan kadınlar kolumuza, çalışmalarından dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Sevgili eğitim gönüllülerine sesleniyorum: gelin karanlıktan aydınlığa giden yolda hep beraber birer ışık yakalım. Başarılı ama maddi olanaklardan yoksun, Atatürkçü, Laik, Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı, yarınlarımızın teminatı olacak gençlerimizin eğitimlerine destek olarak ülkemizin aydınlanmasına katkı sağlayalım.”