Görevi devreden başkan Ebru Yalçın başkanlığı döneminde yanında olan ve kendine destek verenlere teşekkür ederken çeşitli hediyeler takdim etti. Şu an o kadar mutlu ve huzurluyum ki diyerek sözlerine başlayan Ebru yalçın sözlerine şöyle devam etti.  “Maddiyatla dolan günümüz dünyasında, manevi açlığımız tavan yapmışken, bir avuç insan ile çıktığım bir yıllık bu yoldabenimle birlikte yürümeniz, bana verdiğiniz destek, güveniniz, beni çok çok mutlu etti. Başkanlığım konu edildiğinde içimde hem mutluluk, hem de ciddi ve anlamlıbir sorumluluğun büyük korkusu vardı.Çok net hatırlıyorum bunu. Yine sizler ve hayatımda her daim yanımda olan tüm güzel insanlar ve tabi en başta sevgili eşim Sabri, canım oğullarım Yüksel ve Ender vediğer çok sayıda yakınlarım, dostlarım,vs. beni bu zorlu ama çok anlamlı yolda ciddi cesaretlendirdiniz.Hepiniz sağ olun ve hep var olun. Bir yıllık süreçte,ruhumuzun bu dünyadaki yolculuğunun çok sayıdaki materyalistengellerini aşmak ve bir yana bırakarak manevi yolumuzda koşmak için hep birlikte çok ciddi çaba gösterdik.”

 

Konuşmanın ardından başkanlık kolyesinin teslimine geçildi. Alkışlar eşliğinde görevi devralan Berkan Karataş şunları söyledi. “Konuşmama üzerimde çok büyük emekleri olan aileme babama, anneme, abime, sevgili eşim Alev’e ve canım kızım Defne’ye teşekkür ederek başlamak istiyorum.1995 yılında kurulan kulübümüzün, 25. Yılında başkanlık bayrağını devir almak, beni son derece heyecanlandırmakta ve aynı zamanda gururlandırmaktadır.

Çeyrek asırı geride bırakan Güney Rotary Kulübümüz, her başkanımız döneminde yapılan büyük ve farklı projeler ile adından her zaman söz ettirmiştir. Ebru başkanım yönetim kuruluyla ve fedakar Sabri abiyle bizlere yıldızlarla dolu mükemmel bir dönem yaşattı. Huzurlarınızda Ebru başkanıma kulübüm ve şahsım adına teşekkür ediyorum. 2019 – 2020 döneminde de Yönetim Kurulum ve değerli üyelerimizle Ebru başkanımdan devir aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız” dedi.