Adana Güney Rotary Kulübü Dönem Başkanı Sinan Aydın "Kulübümüz, karnavala her sene değişik gösteri, sunum ve yarışma etkinlikleri düzenleyerek hem Adana’nın tanıtımına hem de karnavalın hakettiği övgüye ulaşmasına omuz vererek, bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerine düşen sosyal sorumluluğu yerine getirmektedir" dedi.

ÜNİVERSİTELİLER BECERİLERİNİ SERGİLEYECEK

Başkan Aydın, 2018 yılında yapılacak olan  Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Çukurova Üniversitesi'nin desteği ile gençlerin yaratıcı düşüncelerini ortaya çıkarmak amaçlı bir araç tasarım yarışması düzenlediklerini belirterek şöyle konuştu "Bu yarışma ile hem eğlenmeyi hem yaratıcı düşünceyi geliştirmeyi hem de karnavalı değişik gösterilerle daha da ilginç kılmayı hedeflemekteyiz.

Yarışma, 4 kişilik takımlardan oluşan ekiplerin motorsuz olarak tasarlayacakları, itme gücü ile çalışan ve mümkünse geri dönüşümü kolay, çevreye duyarlı araçların Ziyapaşa bulvarında yarıştıracakları araçlarla gerçekleştirilecek olup, yarışma sonucunda dereceye girenlere ödüller verilecektir.

Bu Yarışmanın yapılması için desteklerini esirgemeyen Çukurova Üniversitesi Rektörü Sayın Mustafa Kibar'a, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın Kadir Aydın'a, "Nisan'da Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı" Komitesi Başkanı Sayın İlhami Günsel'e, Ç.Ü. ne bağlı değerli hocalarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler katılım formlarına www.guneyrotary.org sitesinden "projeler" alt sekmesinden ulaşabileceklerdir."

Amaçlarının katılımcıların özgüvenini arttırmak, sorumluluk bilincini geliştirmek, yeni ilgi alanlarına yöneltmek, bilimsel becerilere yönlendirmek, sosyal ilişkileri yönetebilmek, kültürel alanlarda yaratıcı yönlerini ön plana çıkartmak, rekabet duygularını geliştirmek bunları yaparken bütçe yönetimi ve proje sorumluluğu alabilmelerini sağlamak olduğunu söylen Başkan Aydın,  tüm yarışmacılara eğlenceli bir yarışma ve başarılar diledi.