Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından bir basın açıklaması yapan Gürsesli, geçtiğimiz günlerde İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu başta olmak üzere 54 ilin Müteahhitler Birliği Başkanı ve yöneticilerinin katılımı ile ‘İnşaat Müteahhitleri 1. İstişare’ toplantısına ev sahipliği yaptıklarını anlattı.

Sektörün sorunlarının çözümü ve Oda statüsü almak için başta muhalefet parti liderleri ile görüştüklerini, ilgili dört bakanlıktan destek aldıklarını ifade eden Gürsesli, Adana’da faaliyet gösteren inşaat müteahhitlerine güç birliği yapma çağrısında bulundu.

İnşaat Müteahhitleri’nin var olan sorunların çözümü için önerilerinin kendileri açısından önemli olduğunu kaydeden Sedat Teoman Gürsesli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bulunduğunuz il ve ilçe belediyelerinin ruhsat ve iskan aşamalarında tapu tescilinden başlayarak tevhidi ve buna benzer kaç evraka imza attırıldığını, kaç başlık üzerinden harç veya adı altında para ödendiğini, inşaat ruhsatı için ayrı iskan için ayrı hesaplanarak bildirilmesini, SSK uygulamaları hakkında eleştirilerini ve çözüm önerileriniz, belediyeler, il özel idaresi ve TEDAŞ turizm bölgesi açısından ve kısım yaşadığınız özel şartlardan dolmayı sıkıntılarınız, ve çözüm önerileriniz. Yine bulunduğunuz bölgede mühendisler, mimarlar ve diğer sektörel meslek odalarının karı veya zararı konusunda görüşleriniz, TOKİ’nin sektöre verdiği zarar hakkında eleştirileriniz ve önerileriniz. Ticaret odalarının sektöre karşı sorumluluğu hakkında eleştirileriniz ve önerileriniz. Büyükşehir olanlar yangın vizesi uygulamasının olup olmadığı  varsa prosedürü ve ödenen harcı, yine inşaat su aboneliği, hesap kesimi, kanal katılım hakkındaki uygulamalar. Bölgenizdeki kentsel dönüşüm uygulamaları sektörle ilişkisi açısından eleştiri ve önerileriniz. Kamu ihale yasasının adilliği ve şeffaflığı açısından eleştiri ve önerileriniz. Son olarak ise, sektöre dair konfederasyonumuzun daha güçlü çalışması, başarıya ulaşması ve müteahhitler odasının kurulmasına yönelik görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.”