ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRDİLER

 “Güvenli İnternet, Mutlu Gelecek” projesi kapsamında düzenlenen konferansta Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Polis memuru Osman Tuğrul, Sedat Coşar ve Serpil Eminoğlu, öğrencilere, güvenli internet kullanımı, internet kullanırken uyulması gereken kurallar ve öğrencilerin kendi güvenlikleri ile ilgili dikkat etmeleri gerekenler konusunda uyarılarda bulundular.

“BAŞKALARININ ADINA HESAP AÇMAYIN”

 ‘Güvenli olduğundan emin olmadığınız sitelere girmekten kaçının’ diyen BSM (Bilişim Şube Müdürlüğü) Polis Memuru Sedat Coşar, “Sosyal paylaşım sitelerinde başkalarının bilgilerini kullanarak, başkalarının adına hesap açmayın, bu bir suçtur ve cezası vardır.” dedi.

SİBER SUÇLAR NELERDİR?

İnternet ortamında küfür, sahte belge basımı, bilgilerin çalınması, verileri yok etme veya değiştirme, kredi kartlarını kötüye kullanma gibi suçların, siber suç olduğunu belirten  Coşar , “Bu gibi durumların tespitinde kesinlikle şahısla irtibata geçmeyin. Adana Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi’ne başvurun gerekli cezai hükümleri müdürlüğümüz tarafından başlatılacak ve yürütülecektir” dedi.

“BİLGİSAYARINIZA ANTİ VİRÜS PROGRAMI KURUN”

Bilgisayarları ve cep telefonlarını da herhangi bir siber tehdide karşı korumak için alınması gereken tedbirlerden hakkında öğrencileri bilgilendiren Coşar , “Müzik, resim, film indireceğiniz programların güvenli olduğundan emin olun. Bilgisayarınıza mutlaka anti virüs programı kurun. Bilgisayarınızdaki önemli belgeleri mutlaka yedekleyin” diye konuştu.

Çoşar, İlköğretim Okul Müdürü Mesrure Uğur, okulun Fen ve Teknoloji öğretmenleri Emre Reyhanioğlu ve Ali Caf’ın da katıldığı konferansta, öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı.