Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara'da yapılan kura çekimi, Adana'da kurulan dev ekranda hacı adayları tarafından izlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 2013 yılında organize edilecek olan 'Hac Programı'na dâhil edilecek olan hacı adayları, yarın yapılacak olan kura çekimi ile belirlendi. Söz konusu çekiliş, internet üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Adana’dan da 26.420 bin kişi başvurduğu bildirildi.

Hacı adayları 2013 Hac kura çekimini Adana İl Müftülüğü ‘nün Toplantı Salonu'ndan da canlı olarak takip edildi.Kura Sonuçları 28 MART 2013 Saat:20:00'den itibaren 'diyanet.gov.tr'  ve adanamuftulugu.gov.tr internet adreslerinden TC kimlik numaralarıyla sorgulama yaparak, haca gitmeye hak kazanıp kazanamadıklarını öğrenebileceği kaydedildi.

Çekilen kurada kesin kayıt hakkı elde eden hacı adaylarının kayıtlarının, 08-19 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Kur’aya birlikte katılıp sırası gelenlerin isimleri, “2013 Yılı Hac Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi”ne birlikte yazılacaktır.

  Kesin kayıt sırası gelen hacı adaylarına “2013 Yılı Hac Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi” Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde kayıtlı olan adreslerine PTT posta kurye sistemi ile teslim edilecektir.

Kendilerine “2013 Yılı Hac Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi” ulaşmayanlar veya belgelerini kaybedenler bu belgelerini müracaat ettikleri müftülüklerden kesin kayıt tarihleri arasında alabileceklerdir.