Etkinlikte Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile beraberindeki hakim ve Cumhuriyet Savcıları, adliyeye gelen vatandaşlar ile personele ve avukatlara kendi elleriyle aşure ikram etti.

            Adana Adliyesi Ana Hizmet Binası'nda bulunan ve vatandaşların tek bir birimden hizmet almalarını sağlamak amacıyla kurulan 'Ön Büro ve Danışma Masası Birimi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri, hakimler, Cumhuriyet savcıları, adliyede görev yapan personel ile vatandaşlar katıldı.

            Adliye yemekhanesinde hazırlanan aşure, 'Ön Büro ve Danışma Masası' biriminde kurulan masanın bir tarafına geçen Başsavcı Yeldan, Komisyon Başkanı Yılmaz, Bölge Başsavcısı Beytorun ile başsavcı vekilleri tarafından hem personele hem avukatlara hem de adliyeye işlemlerini yapmak ve hizmet almaya gelen vatandaşlara ikram edildi. Başsavcı Yeldan ve beraberindekiler, kendi elleriyle aşure dağıtımını yaparken, vatandaşlar da ön bürodaki koltuklara oturup ikram edilen aşureyi afiyetle yedi.



"BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİĞİMİZİN PEKİŞMESİ İÇİN"

            Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Muharrem ayının anlamına uygun olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına katkı sağlamak amacıyla Aşure Günü düzenlendiklerini belirterek, milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesi temennisinde bulundu. Hakim, Cumhuriyet savcıları ve adliye personeli de iş ortamında bereketin simgesi olan aşurenin ikram edilmesinden mutluk olduklarını belirtirken, adliyede aşure ikramına şaşırdıklarını belirten vatandaşlar ise, "Adli işlemlerimiz için buraya geldik. Hakim ve savcılar tarafından bizlere aşure ikram edilmesi çok güzel. Adaleti sağlayan ve böyle bir etkinliği düzenleyen yargı mensuplarımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.