Adana İl Başkanlığı'nı yaklaşık 1.5 yıldır sürdüren Canberk Keskin, görevini Bengi Yaptaterek'e bıraktı. Görevi süresince liseliler arasında kaynaşmayı sağlamaya çalışan ve Atatürk ilke ve inkılaplarından ödün vermeden çalışmalarını yürüten Canberk Keskin, göreve yeni gelen arkadaşlarının Halk-Lis Adana il Örgütünü daha ileriye taşıyacağından emin olduğunu söyledi. Keskin, “Bizler Mustafa Kemal ve devrimlerinin yılmaz bekçileriyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet edildiğinin bilincindeyiz. Bu uğurda gerekli olan ne varsa yapmaya çalıştık ve bundan sonra da yapacağız” dedi.

Göreve yeni gelen Bengi Yaptaterek ise “ Bugüne kadar verilen her görevi layıkıyla yerine getirmeye özen gösterdim. Tarihsel sürecin üzerimize verdiği sorumluluğun bilincindeyim. Eğitim sisteminin sürekli değiştiği bir dönemde ilerici ve aydın gençler olarak ilk olarak umudu örgütleyeceğiz. Mustafa Kemali, devrimleri ve cumhuriyeti bedeli ne olursa olsun sonuna kadar koruyacağız” diye konuştu.

“NASIL GENÇLİK OLACAĞIZ?”

Bengi Yaptaterek, “Küreselleşen emperyalist düzende gençler tek düşünce yapısına büründürülmeye çalışılıyor. Sorgulamadan, düşünmeden biat eden bir gençlik yapısı olmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk  ve geçmişimiz bize ışık tutacaktır. Kendimize idol olarak Mustafa Kemali, Tıbbiyeli Hikmet ve 68 kuşağının ilerici gençlerini alıyoruz” dedi.