Mahalle sakinlerin daveti üzerine Ova Mahallesi’nde başlatılan taziye evi inşaat alanına giden Başkan Karalar, mahalle sakinleri tarafından kardeş sevgisiyle karşılandı.  HDP’li Belediye Meclis üyeleri Saniye Seçkin ve Mehmet Nuri Okutucu’nun da katıldığı ziyarette Başkan Karalar mahalle sakinlerinin sorunlarını ve belediyeden beklentilerini dinledi.

“KARALAR’I TAKDİR EDİYORUZ”

Başkan Zeydan Karalar’ı takdir ettiklerini belirten HDP’li Meclis Üyesi Okutucu, “Kişinin kimliğine, inancına, siyasi görüşüne bakmaksızın ortak kullanım alanların yapılması konusunda siyasi kimliğini bir kenara bırakan Zeydan Başkan her yere hizmet götürmeye devam ediyor” dedi.

“BAŞKANINIZ DEĞİL KARDEŞİNİZİM”

“Ben başkanınız değil, kardeşinizim” diyerek sözlerine başlayan Başkan Karalar, Seyhanlı’ya hizmet etmekten büyük gurur duyduklarını dile getirdi. Seyhan’ın sorunlarının üç-beş günde ya da yılda çözülecek sorunlar olmadığının altını çizen Başkan Karalar, “Türkiye’nin en sorunlu ilçesine ama güzel insanların olduğu yere başkan olduk. İlçemiz sorunlu ama insanları çok sıcak” diye konuştu.

“SEYHANLI’NIN TALEBİNİ VE İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Seyhan halkının ihtiyacı ve talebi doğrultusunda belediyeye ait olup olmadığına bakmaksızın dini tesis, taziye evi gibi halkın ortak kullanım alanlarının kazandırılması için çalıştıklarını kaydeden Başkan Karalar, Ova, Uçak, Onur ve Şakirpaşa mahallesini kapsayan bölgede Adana’nın en büyük spor kompleksini inşa ettiklerini anımsattı. Başkan Karalar, “Seyhan belediyesi olarak bu bölgeye önem veriyoruz ve ihtiyaç olan her hizmeti getirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“EMRİNİZDEYİZ”

Büyükşehir Belediyesinin yakın zamanda bu bölgeyi sanayi alanı yapmak istediğine işaret eden Başkan Karalar, halkın talebi doğrultusunda meclis üyeleriyle birlikte verdikleri mücadele sonunda Tekel Caddesi’nin aşağı bölümünün sanayi alanı olmaktan kurtulduğunu aktardı. Bu bölgenin uçakların iniş ve kalkış alanı içerisinde yer alması nedeniyle kentsel dönüşümün sözkonusu olmadığına işaret eden Başkan  Karalar, “Bana sorarsanız; ‘burayı rehabilite etmek gerek’ derim ama arkadaşlarımız istemedi diye yapmadık. Sizleri seviyoruz ve sizlerin emrinizdeyiz. Halkımız ne isterse biz onların yanındayız” ifadelerini kullandı.