Üzerinde yıllardır  çalışılan ve yapımı bir türlü tamamlanamayan duble yolda kısmen gelişmeler olsa da henüz tamamlanamadı. Bazı bölümleri hala tek şeride düşen ana yol adeta ölüme davetiye çıkarıyor. Vatandaşlar buraya"ölüm geçidi sanki" diyor. Son olarak dün akşam yine bir aracın kaza yapması yürek ürpertirken, şans eseri kimsenin ölmemesi "Çok Şükür" dedirtti.


GÜZEL BİR YOLA KAVUŞMAK BİZİM DE HAKKIMIZ
 
Karataş yolu üzerinde toplu taşıma aracı kullanan Orhan Güngör, "Daha önceki yolumuz 7-8 metre genişliğindeydi. Duble yol yapımına başlandı yıllar önce, bizler de dolmuş şoförleri olarak bundan sonra huzur ve güven içerisinde bu yolu hemşerilerimiz kullanacak diye düşünüyorduk. Bu bizim hayalimizdi. Burada birçok kaza oldu. Günlük cenaze çıkartacak duruma geldik neredeyse, artık güzel bir yola kavuşmak bizim de hakkımız." ifadelerini kullandı.


YOLUN YAPILMASI İÇİN İNSANLAR ÖLMELİ Mİ?
 
 Çevre sakinleri ise yolun yapılmamasına çok tepkili.  "Bu yolun yapılması için insanlar mı ölmeli?" diyen sakinler, "Tüm yetkililere sesleniyoruz, Türkiye'de birçok ilin duble yolları yıllar önce tamamlandı, hatta aralarında eskidiği için 2-3 defa yolları yenilenen illerimiz bile var. Burada yolun kısa bir bölümü eksik kaldı, bir kısmı hala tek şerit halde bulunuyor. Bulunduğumuz bölgede ise yol birden daralıyor ve üç şeritten tek şeride düşüyor ki, sürücüler ne yapacağını şaşırıyor. Gün içerisinde her an bir kaza sesiyle yola koşacağız diye yüreğimiz ağzımızda" açıklamalarını yaptılar.


Yazlık evine giderken bizi görünce durup görüşlerini aktaran Büşra Güllü ise, "Aynı anda 2 aracın bu yoldan geçmesi imkânsız. Yol o kadar dar ve elverişsiz ki aracınızla bu yoldan geçiyorsanız içinizi büyük bir tedirginlik kaplıyor. Yetkililer bir an önce yolu tamamlamalı." dedi.


AYLAR GEÇTİ HALA BİR ÇALIŞMA YOK!



 Yolun daraldığı noktada fabrikası bulunan Recai İpekbayrak, "Vatandaşlarımızın ölümden döndüğü buradaki yaşanan kazalarda şoförler ne kadar suçluyla kazada yolun tamamlanmamasından sorumlu tüm bürokratlarda, Adana'nın yerel basını da o kadar sorumludur. İlgili neredeyse tüm kurum ve kuruluşlarla iletişime geçtik. Konunun acilen Karayolları Genel Müdürlüğüne iletileceğini ve bu yolun biran önce tamamlanacağını söylediler. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen hala bir çalışma söz konusu değil." dedi.


İLLA BİRİLERİ Mİ ÖLMELİ?
 
 İpekbayrak, şöyle konuştu:  "Yolun en kısa süre içerisinde tamamlanacağı açıklamasını yapan yetkililere sesleniyoruz, ''En kısa süre'' tanımının dolması için daha kaç kaza olmalı, daha dün akşam yine buradan bir araç uçtu. Akşamları yolun aydınlatmasının olmaması daha büyük bir sorun zaten. İlla birileri mi ölmeli? Çözüm belli. Kısaca bizim bildiğimiz tek şey, hemen yarın sabah bu yolun tamamlanması için çalışmalara başlanması gerektiği. 


YETKİLİ HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYSUN!
 

Ülkenin önünde dağ gibi duran birçok sorunu ortadan kaldıran, imkansız denilen şeyleri  " istenilirse yapılabiliyormuş'' dedirten Ak Parti Hükümeti'nin, gücünün bu yolun yapılmasına da yeteceğini düşünüyoruz, yetkili herkes elini vicdanına koysun, tekrar düşünsün ve gerekeni yapsın. Hemen yarın sabah, bu yolun tamamlanması için ekipler çalışmalara başlasın."