Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası'na gelen Dt. Hasan Yaman’ı, Birlik Başkanı Barışık, makamında kucaklayarak karşıladı.

 

DT. YAMAN, ATALETİ ADANANIN ÜZERİNDEN ATMAMIZ LAZIM 

Adananın duayen isimlerinden olan Kazım Barışık ağabeyin böyle önemli bir göreve yeniden seçilmesinin Adana için önemli bir kazanç olduğunu ifade eden Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman, “Esnaf Odaları Birliği gibi ciddi bir örgütün başında bu görevi yıllarca layıkıyla yapan Kazım Ağabey, Adana için ciddi bir kazançtır. Deneyimleri binlerce esnafa ışık tutacaktır. Kazım Ağabey gibi aklı başında tecrübeli insanlara Adananın ihtiyacı vardır. Malumunuz Adana çok göç alan bir şehir. Bu göç ile gelen insanlarımızın da şehre enteğre olması lazım. Burada duayen aklı başında yöneticilerimize çok fazla ihtiyaç var. Bunun yanında Adanamız çok geri kaldı. Biran önce bu ataleti Adananın üzerinden atmamız gerekiyor. Bu anlamda Kazım Ağabeyi hem ziyaret edip, hem hayırlı olsun diyorum. Hem de Nisan ayında Adana Dişhekimleri Odamızın Genel Kurulu ve Seçimi var. Yine aday olacağım. Kazım Ağabeyin desturunu almaya geldim” dedi.

 

BARIŞIK, BİR ÜLKEDE DEMOKRASİ VARSA SEÇİMLER OLUR

Her şeyden önce bu nazik ziyaretinizle bizlere şeref verdiniz diye konuşan Adana ESOB Başkanlığı Kazım Barışık, “Şahsınızda teşkilatınızın tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Tabi ki bir ülkede demokrasi varsa seçimler olur. Demokrasi yoksa seçimler olmaz. İnsan haklarının, demokrasinin, hukukun en üstün şekliyle inşallah ülkemiz devamlı var olacaktır. O güzel insan bu Cumhuriyet bizlere emanet etmiştir. Bizlerde o yoldan devam edeceğiz. Ülkemizin birliğinin, dirliğinin, düzeninin bozulmaması için bizler de elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu da bizim görevimizdir. Bizler de hep birlikte bu görevi yerine getireceğiz. Her şeyimiz ortada, insanlar birbirini sevmelidir. Dinimizin gereği de budur. Çünkü hepimiz kardeşiz. Ülkemizin büyümesi, güçlenmesi için insanların daha müreffeh bir hayat yaşaması için elimizden geleni yapmalıyız. İnşallah sizin genel kurulunuza da katılmayı niyet ediyorum. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Allah güç kuvvet versin. Buraya gelişinizle de beni onurlandırdınız” diye konuştu.