Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, insan hayatı için hava, su ve temiz çevrenin çok önemli olduğunu vurguladı.

            Çevre sorunlarının insan hayatını tehdit ettiğini belirten Zihni Aldırmaz, “Bu toplantı insan hayatına verilen değeri de ortaya koymaktadır. Elde edilen veriler bize bu konuda yol haritası verecektir” dedi.

            Çalıştayın Adana ve Mersin’i kapsadığını kaydeden Zihni Aldırmaz, “Çukurova’nın bölge olarak ele alınması bizim için çok önemli. Siyasi nedenlerle ayrı kentlere dönüşsek de sonuçta aynı coğrafyada yaşıyoruz. Sorunların bölgesel olarak ele alınması kaynakların da verimli kullanılmasına yol açıyor. Çalıştayın verimli geçeceğine inanıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

            Proje Lideri Henk Bloemen da KENTAİR Projesi’nin Türkiye ile Hollanda arasındaki ikili ilişkiler çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi.

            Geçen yıl Türkiye ile Hollanda’nın ikili ilişkilerinin 400’üncü yılının kutlandığını hatırlatan Bloemen, “Bu açıdan bakıldığında iki ülkenin çevre alanında çalışma yapması çok önemli. Bu çalışma 6 büyükşehirde yapılıyor ve hava kalitesi konusunda bilgi edinmeye çalışıyoruz” dedi.

            5 gün sürecek çalıştaya Adana ve Mersin ile çalışmanın yapıldığı diğer büyükşehirlerden yetkililer ve uzmanlar katılıyor.