Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Adana’nın Yüreğir İlçesi Havutlu Mahallesi İlkokulu Bahçesi’nde de şölen ile kutlandı.
Havutlu Mahallesi Muhtarı Aydın Serin, Havutlu İlkokulu Müdürü Cavidan Gülnar Çeliğ, Okul Aile Birliği yöneticileri Ayfer İşkirik ve Sibel Ceren, hayırseverler Yalçın Bayluk ve Uğur Sayılkan’ın da katıldığı nevruz Şölenin de okul bahçesinde ateş yakılarak, 10. Yıl marşı eşliğinde üzerinden atlandı. 
Öğrencilerin ve velilerinin de katıldığı nevruz şöleninde davetlilere pilav, meşrubat, tatlı ve meyve ikram edildi. Okul öğrencilerinin faaliyetlerinin de sergilendiği şölene katılanlar daha sonra müzik eşliğinde eğlendi.
Mahalle Muhtarı Aydın Serin, okullarına yeni atanan müdürlerinin  girişimi ile güzel faaliyetlerde bulunduklarını ve bugün nevruz şöleni ile yöre halkının bir araya gelerek kaynaşma imkanı bulduğunu, buna benzer faaliyetleri önümüzdeki günlerde de sürdüreceklerini söyledi.
Havutlu İlkokulu Müdürü Cavidan Gülnar Çeliğ ise konuşmasında baharı, doğanın dirilişini, umut dolu günleri, bereket ve bolluğu simgeleyen Nevruz Bayramı’nı öğrencisi ve velisi ile birlikte kutladıklarını söyledi.  Çeliğ, organizasyona emeği geçenlere teşekkür etti.