Önümüzdeki günlerde Manisa, Uşak, Burdur, Afyon, Isparta, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Amasya, Tokat, Sivas, Kayseri ve Niğde illerinde çalışmalarını sürdürerek tur tamamlanacak. 

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcileri Valilikler, Belediyeler, Orman Su İşleri Müdürlükleri, Müftülükler ve diğer ilgili resmi kurumlarla görüşmeler yaparken, toplumda ki duyarlı insanlara da ulaşmaya çalışacaklar. Ayrıca bu imdat turunun ana sloganı da, kavurucu yaz sıcaklarında sokak ve yaban hayvanlarının susuzluk çekmemesi için 'Su Her Canlı İçin Yaşamdır' olacak.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan HAYTAP Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık, “Geçen yıl TRAKYA İMDAT TURU sonucunda sadece bir ziyaret ile belediyeleri harekete geçirmenin mümkün olmadığını bildiğimiz için, sonrasında düzenli takip yapmaya çalıştık. Elbette her şey bir anda düzelmedi ama, Trakya’da önemli mesafeler alınmaya başlandı. Bu yıl da ANADOLU IMDAT TURU na karar verdik. Özellikle Orta Anadolu da büyük hayvan hakları ihlalleri olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna karşı bir farkındalık yaratmaya çalışacağız” dedi.

Çöl sıcaklarının aniden bastırdığını belirten HAYTAP Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Çıtırık, hayvanlarında insanlar gibi sıcaktan etkilendiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi. Herkesi evinin önüne, damına veya balkonuna bir kap içinde su koymaya çağıran Nesrin Çıtırık, "Biz insanlar sıcak havada nasıl bunalıyorsak, hayvanlarda aynı şekilde güneşten çok etkileniyor. Evinizin önüne koyacağınız bir kap suyla bir çok hayvanın hayatını kurtarabilirsiniz. Herkesi birkaç hayvanın canını kurtarmaya çağırıyoruz" dedi.