Konsey Çalışma Grubu adına görüşmeye Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Çalışma Grubu Başkanı Metin Yıldırım; Çalışma Grubu Üyeleri Nesrin Çıtırık ve Ali Demir katıldı. Toplantıda; Hayvan Hakları Çalışma Grubu'nun kuruluş amacı ve Adana ilinde sokak hayvanları sorununa yönelik yapılacak projeler ve çalışmalar anlatıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Demirtaş; projeleri çok anlamlı ve yerinde bulduğunu belirtti. Adana Valiliği olarak yapılacak bu tür çalışmalara her zaman destek sunmaya hazır olduklarını ve özellikle Kısırlaştırma Merkezleri'nin kurulmasının bir gereklilik olduğunu belirtti.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan şunları söyledi:

“Sayın Valimizin sokak hayvanları sorununa çözüm anlamında yapacağımız tüm faaliyetlere destek vereceğini söylemesi bizleri oldukça memnun etmiştir. Adana Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu olarak en kısa zamanda projelerimizin hayata geçirilmesi için faaliyetlere başlayacağız. Kent Konseyi bünyesinde Hayvan Hakları Merkezi ve Kısırlaştırma Ünitesi kurulması önceliğimiz olacaktır.

Yaşadığımız coğrafyanın ciddi sorunlarından birisi olan Yaşam Hakkına Saygı düşüncesinin toplumsal bir bilinç haline getirilmesi, sokak hayvanı popülasyonunun önüne geçilmesi ve eğitim kurumlarına, basın yayın organlarına, mevcut yasalardaki yapılması gereken düzenlemelerin hukuki gerekçelerini ve bunların ülkemiz lehine ortaya çıkaracağı olumlu sonuçlarını anlatabilmeyi gereklilik olarak görüyoruz. Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a vermiş olduğu desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.”