Genel Sekreter Dr. A. Erhan Özeren ve TTB Kongre Delegesi Dr. Ahmet Suntur ile birlikte ADEO Yönetimini ziyaret eden Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, yaptığı konuşmada “Öncelikle bu zorlu dönemde devam etmekte olduğunuz göreviniz hayırlı olsun. Mevcut yönetim ve yeni katılan arkadaşlara başarılar diliyoruz. Bu süreç demokratik kitle örgütleri açısından gerçekten zor bir süreç. Şiddetinden, şehir hastanelerine kadar sağlıktaki sorunları yaşamaya devam ediyoruz. Bugün şehir hastanesinde bir hemşire arkadaş darp edildi. Geçtiğimiz hafta Iğdır’da bir hekim bıçaklandı. Tüm bunların son bulması dileğimizdir. Şehir hastanelerinde en büyük mağduriyeti siz eczacılarında yaşayacağınız kanaatindeyiz. Bu konuda sizleri uyarmış olalım.” Diyerek kanser tedavisinde kullanılan ilaçlara halkın neden ulaşamadığını sordu.

ECZ. ERSUN ÖZKAN, “İLACIN UCUZ VE ULAŞILABİLİR OLMASINI SAVUNUYORUZ”

Genel Sekreter Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ ve YKÜ Ecz. Serkan Kılıç’ın hazır bulunduğu ziyarette Adana Tabip Odası yöneticilerinin nazik ziyaretinden çok mutlu olduğunu belirten Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, Kanser ilaçlarında eski mağduriyetlerin sürdüğünü söyledi.

Başkan Ecz. Özkan, “Özellikle meme kanseri tedavisinde kullanılan Tamoksifen ve diğer kanser ilaçlarına ulaşamadıkları için kanser hastaları tedavilerini devam ettiremiyorlar. Bu sebepten mağduriyetleri devam ediyor. Ayrıca SGK ve Sağlık Bakanlığı uygulama ve yönetmeliklerine uymayan ilaç firmalarının bazı ilaçlarını biz eczacılar ekonomik kayıplarımıza rağmen, fedakârca, vatandaşlar ulaştırmaya devam ettik. Her zaman ilacın ucuz ve ulaşılabilir olmasını savunduk. Halk sağlığını her şeyin önünde tutan bir anlayış ile hizmet vermeye devam etmekteyiz. Siz hekimlerle ortak yapılacak çalışmaların içerisinde yer almaya her zaman hazırız. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederiz.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Ecz. Ersun Özkan’a ‘İlk Çağlardan Günümüze Çukurova’da Tıp Tarihi’ kitabını hediye etti.