Okul yönetimine laik eğitim verdikleri için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Gün vesilesiyle Öğretmenler Gününü kutluyorum. Hipokrat yemini etmiş biz hekimler insanlarımızı sağlıklarına kavuşturmanın mücadelesini verirken, eğitim düzeyinin artması içinde çabalarımız oluyor. Okul yaptırmanın yanında belli yaş guruplarına sağlıklı yaşam, çevre ve doğa bilinci aşılıyoruz. Geleceğimizi yönlendirecek çocuklarımızın iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için okul sayılarının artması gerekmektedir. Ülkemiz için elbirliği ile çalışılmalıdır. Ben Dr. Mecit Uncu şahsında bu okulu kazandıran tüm hekim arkadaşlarıma minnet duyarken, okul başarı oranını arttıran okul yönetimi ve tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” Diyen Başkan Ali İhsan Ökten, Adana Valiliğinde gerçekleştirilen bombalı saldırı için terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz şeklinde konuştu.

DR. UNCU, “İYİ Kİ OKULU YAPTIRMIŞIZ”

1999 yılında eğitim ve öğretime açılan ve o yıllarda Adana Tabip Odası Başkanı olan Dr. Mecit Uncu, “Aslında duygusal insan değilim ama bu gün gerçekten duygulandım. Eğitim, ülkemiz için öncelikli olması gereken değerdir. Bu okulu yaptırmak,  yaptığım hekimlik mesleğinden daha çok mutlu etti. Öğrencilerin sesleri cıvıl cıvıl geliyor. Yüzleri gülüyor. Hepsi hayırlı evlat, iyi vatandaş olur inşallah. Eli öpülesi öğretmenlerimizin hepsi birbirinden değerli. İyi ki zamanında bu okulu yaptırmışız. Bahtiyarım. Tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyorum. Bu güne gölge düşürmeye çalışan terörü lanetliyorum.” dedi.


AKKUŞ, “ÖĞRETMENLERİMİZ İNSAN MÜHENDİSİDİR”

Yaptırmış oldukları okula yıllardır sahip çıkan hekimlerin Adanaya güzel bir eser bırakmanın yanında eğitime verdikleri katkıyı çok değerli bulduğunu söyleyen  Adana Tabipler İlkokulu Müdürü Osman Ersin Akkuş, “Adana Tabip Odası Yönetimine gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Örnek bir davranış göstererek Adanamıza güzel bir eser kazandırdılar. İhtiyaç duyduğumuzda her zaman yanımızdalar.  Geleceğimize ışık tutan insan mühendisi öğretmenlerimizin gününü ben de kutluyorum.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından Adana Tabip Odası yönetimi başta Okul Müdürü Osman Ersin Akkuş olmak üzere tüm öğretmenlere çiçek verdi.