Adana’da yaşayan Boşnaklar, hem bayramlaşma yaptılar, hem de bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan gençlerini ödüllendirdiler.
Adana Bosna Kardeşlik, yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından dernek binasında düzenlenen ‘Takdir etme ve Başarıyı Ödüllendirme’ programında, Adana’da yaşayan Boşnak aileler bir araya gelip bayramlaştı, bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan Boşnak gençler ödüllendirildi.

Dernek Başkanı Ferhat Gezer, büyük bir aile olan ve Adana’da yaşayan Boşnakların dernek binasında yaptıkları bayramlaşma törenini geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, “Artık bayramların 2. Günü dernekte bayramlaşma yapacağız” dedi.

ÖSYS merkezî yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan gençleri de kutlayan Başkan Gezer, başarılı gençleri küçük hediyelerle ödüllendirdiklerini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Takdir etme ve başarıyı ödüllendirme programı ile gelecek nesillere örnek teşkil etmesi ve onları başarıyı teşvik etmek istedik.”