40 yıldır Türk tarımına ve hayvancılığına katkı koyan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan 15 bin dekar alanda kurulu Araştırma Uygulama Çiftliği öğrencilere aynı zamanda iş kapısı…

Çukurova üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler çiftlik içerisinde bulunan süt sığırcılığı, koyunculuk, süt keçiciliği, tavukçuluk, hindi yetiştiriciliği, bıldırcın araştırma ünitesi, tavşan ve arı yetiştiriciliği ünitelerinde öğretim üyeleri ile projeler üzerinde çalışarak hem para kazanıyorlar hem de eğitim öğretimlerine devam ediyor. 

Öğrenciler Çiftlikte Hem Eğitim Görüyor Hem De Para Kazanıyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Araştırma ve Uygulama Çiftliği Keçi ve Koyun İşletmesi Sorumlusu ve ÇÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Koluman, 15 bin dekar alanda kurulu Türkiye’de tek olan bir çiftliğe sahip olduklarını belirterek, 215 sağmal inek, 500 baş koyun, 500 baş keçi, tavşan, bıldrcın, arı hindi ve tavuk yetiştiriciliği ile önemli bir eğitim öğretim merkezine sahip olduklarını söyledi.

Çukurova üniversitesi Zootekni Bölümü’nü tercih ederek burada eğitim öğretim görecek öğrencilerin birçok avantaja sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Nazan Koluman konuşmasına şöyle devam etti;

“Bölümümüze gelen öğrenciler ilk yıllarından itibaren bizlerle birlikte görev alıyorlar. Doğayla baş başa olmak istiyorsanız gelip burada hayvanlarla birlikte, bizimle birlikte hem araştırmalarda bulunuyorsunuz hem de hayvanı tanıyorsunuz. Çukurova Zootekninin en büyük avantajı sürekli öğrenciler uygulama yapma fırsatı buluyor bu çiftlikte. Çiftliğimizde öğrenciler hem çalışıyor hem de para kazanma imkânı yakalıyor.”

Yabancı Uyruklu Öğrencilerde Çiftlikte Çalışıyor

Yabancı öğrenciler de çiftlikte çalışarak para kazanıyor. Öğrenciler birebir hayvanlar üzerinde uygulama yaptıklarını belirterek aynı zamanda projelerden para da kazandıklarını söyledi. Araştırma Görevlisi Kadriye Hatipoğlu 4 yıl boyunca eğitim öğretimi kağıt üzerinde görmeyerek Araştırma Uygulama Çiftliği sayesinde her konuyu uygulamalı olarak yerinde gördüklerini söyledi.

Hatipoğlu, akademisyenlerin araştırma projelerinde çalışarak kendilerini geliştirme ve para kazanma imkânı bulduklarını söyledi.

4.Sınıf öğrencisi Hasan Okuyan da öğretim üyelerinin araştırmalarında denemeler yapmanın, meslekleri açısından çok önemli olduğunu, kendilerini geliştirdiklerini ifade etti.