58. olağan meclis toplantısının açılışında Türkiye Cumhuriyeti’nin başlatmış olduğu ‘Zeytin Dalı’ oprerasyonunun meşru müdafa olduğunu söyleyen ATB Meclis Başkan Yardımcısı Faruk Canatar, “Kanlarıyla, canlarıyla ülkemizi savunan kahraman Türk ordumuzun bu operasyondan başarıyla çıkacağına inancım tamdır. İsim değiştirerek kirli terör oyunlarıyla birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışanları şiddetle lanetliyorum. Hepimiz ticaret erbabıyız. Bu operasyonun piyasayı olumsuz etkilememesi tesellimizdir. Rahmetle andığımız şehit sayımızın artmaması dileğimle yaralılarımıza acil şifa diliyorum.” dedi.

BİLGİÇ, “HAKLI MÜCADELEMİZDE ASKERİMİZ GEREKLİ TEMİZLİĞİ YAPACAKTIR”

2018 yılının 2017 yılından daha iyi olması temennisi ile gündem gereği konuşmasına başlayan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Yıllardır ülkemizin ve milletimizin güvenliğiyle alakalı başımıza bela olan terör örgütlerine karşı düzenlenen ‘Zeytin Dalı’ operasyonuyla ülkemiz temize çıkacaktır. Dileğimiz ülke sınırlarımızı çevreleyen bu odakların bir an önce bertaraf edilmesi ve Mehmetçiklerimizin evlerine dönmesidir. Türkiye’mizin hem istikbaline hem istiklaline kasteden terör örgütleriyle verilen haklı mücadelede, askerimiz gerekli temizliği yaparak sınır bölgesinde huzuru sağlayacaktır. Bu uğurda vatanı milleti için şehit olan mehmetçiklerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizin de en kısa sürede ayağa kalkmalarını diliyor, geçmiş olsun diyorum.”

“BİZİM DE ÜZERİMİZE DÜŞEN BU ÜLKENİN EKONOMİSİNİ KALKINDIRMAKTIR”

Türk Milleti’nin kahramanlıklarını tüm dünyanın bildiğini, geçmişte de bugünde de üzerine düşeni en güzel şekilde yaptığını ifade eden Başkan Bilgiç, “İş hayatı olarak bizim de üzerimize düşen bu ülkenin ekonomisini kalkındırmaktır. Türk ekonomisi sağlam durmaktadır. Ülke olarak çok güzel bir birliktelik sergiliyoruz. Herkes güven duygusu içerisinde. Bizim de Ticaret Borsası olarak daha gayretli çalışarak en güzel katkıyı sunmamız gerekir. Askerimiz sınırlarımızı korumak için canla başla, yılmadan yorulmadan nasıl mücadele ediyorsa biz de aynı mücadeleyi ekonomik alanda yapmalıyız. Daha çok üretip daha çok ihracat yapmalıyız. Kimse Türk Milleti’ni ordusuyla imtihan edemez. Güçlü ordumuz hak edene hak ettiğini verir. Bunu da tüm dünya biliyor.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından meclis gündem maddelerine geçildi.